vrijdag 30 juni 2017

Eindstreep: juni 2017



Niet alleen is weer een maand voorbij, we zijn bovendien halverwege 2017. Op het moment van schrijven zijn er nogal een paar citroenen in mijn leven en de vrucht is gedurende de eerste helft van 2017 voortdurend in de buurt geweest. Toch hou ik de moed erin en hoop ik binnen nu en een maand een wijziging in de situatie te kunnen invoeren. Hopelijk mag dat resulteren in een fijne vakantie, want daar kijk ik al een tijdje naar uit! Vandaag niet alleen een 'Eindstreep' voor de maand juni, maar ik kijk ook alvast even naar wat 2017 tot dusver heeft opgeleverd. Vorig jaar moest ik daar héél wat meer tijd voor uit trekken om dat te berekenen, anno 2017 is dat binnen vijf minuten gepiept. Het is een erg 'zuinig' jaar ten opzichte van eerdere jaren. Helaas heb ik vóór 2012 nooit een dergelijke administratie bijgehouden, maar ik schat zo in dat ik op het niveau van omstreeks 2005 zit voor wat betreft de singles. Met het verschil dat ik dan nog wel nieuwe elpees koop.

Kunnen we de aanwinsten van 2017 in een bak houden? Ja, wat ik nu heb staan, past inderdaad ruimschoots in een bakje. Alleen als het zou verdubbelen, zou het ietsje méér dan een bak worden, maar opnieuw... ook weer flink wat singles die onderdak vinden in de Blauwe Bak. Laat me de abacus er eens bij pakken. Ik heb in de vorige jaren maanden gehad waarin ik dit aantal kocht, maar het eerste half jaar van 2017 brengt me op 83 singles. Daarvan zijn er vijftien 'dubbel' en staan 25 in de Blauwe Bak. De Blauwe Bak Top 100 kan dit jaar nog wel eens een zware bevalling worden? Ik heb al besloten ze eventueel aan te vullen met 'bubbling under'-singles uit 2016 omdat er zeker eentje is die ik vorig jaar heb gekocht en dat pas in 2017 tot een favoriet is uitgegroeid. Maar goed... dat is nog veel te vroeg, want ik wil immers morgen beginnen met de Gele Bak Top 100. De honderd platen staan klaar, nu alleen nog bepalen op welke plek ze komen te staan.

In juni 2017 verwelkom ik zeventien singles in mijn verzameling. Daarvan zijn er zes voor de Blauwe Bak. De nummer 1 is weliswaar een plaat die ik deze maand heb gekocht, maar het kan nog maanden duren eer deze in Uffelte is. De plaat heeft erg 'gespeeld' in deze maand en dus móet die wel mee in de 'Eindstreep'. Dat zou er volgens mij dan zó moeten uit zien...

1. I Need You-Diane Jenkins

2. I Know A Man-Brinkley Singers

3. My Daylight-Marx

4. Best Of My Love-The Emotions

5. You're So Good-Natalie Cole

6. Hot Summer Nights-Night

7. Your Honour-Pluto

8. Davy's On The Road Again-Manfred Mann's Earth Band

9. Thank You For Being A Friend-Andrew Gold

10. Full Of Fire-Shalamar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten