zaterdag 31 december 2016

Gelukkig oudjaar!



Ik had het liedje al wel uitgezocht, maar dan opnieuw... qua foto past deze beter. Het liedje is het laatste nummer dat ik in 'ons' 2016 heb gedraaid. Oud en nieuw is altijd dubbel voor mij als ik uitzend voor Wolfman Radio. We zijn een Engels station en de echte aftelling is een uur na ons. Ik sluit 2016 in Nederland met 'Be The One' van Dua Lipa en draai na twaalven traditioneel 'Everything's Gonna Be Alright' van P.P. Arnold. Afscheid nemen is nooit eenvoudig, maar dit keer heb ik meer moeite met het afscheid. Wie had dit een jaar geleden kunnen denken?

2016. Ik sta je niet met open armen op te wachten op oudejaarsdag 2015. Zelfs P.P. Arnold kan me niet geruststellen. 2016 begint met spanning, maar gelukkig verlies ik dit snel. Maandag 4 januari hoor ik 's middags dat ik word aangenomen door Cycloon en dat daarmee de onzekerheid ten einde is. Vervolgens is er nog spanning rondom de verhuizing en dat duurt tot half maart. Als Uffelte binnen handbereik is, weet ik het zeker. Dit gaat een héél bijzonder jaar worden. De Pioneer kleurt het verder in. Vandaag zien jullie bij de berichten vanaf dinsdag dat de eerste letters het woord 'geluk' vormen en dat woord staat synoniem aan 2016. Het heeft even geduurd en ik heb even wat moeten doorstaan, maar dan heb ik toch eindelijk een thuishaven waar ik me gelukkig voel. Een plek om thuis te komen. Een omgeving die inspireert en me tegelijk rust brengt. Het afscheid van 2016 is zwaar maar heb met mezelf een compromis gesloten. Als 2017 half zo mooi wordt als 2016, dan doe ik het ervoor. Het zal namelijk nooit beter worden dan 2016. Hoewel menig Facebook-contact 2016 verwenst, is het één van mijn meest zonnige jaren sinds een lange tijd. Dat gevoel verveelt nooit en mag gerust nog een paar jaar voort duren.

Nu is dan toch het moment gekomen om het boek van 2016 te sluiten en met frisse moed 2017 binnen te stappen. P.P. Arnold klinkt meer geloofwaardig dan een jaar geleden en dus ga ik van het beste uit. Morgen het eerste bericht van 2017!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten