donderdag 29 december 2016

Eindstreep: december 2016 + totaal



De Pioneer heeft vandaag een nieuw ketting ontvangen en is overspoeld met complimentjes in de werkplaats. Negen maanden lijkt een korte tijd voor een ketting, maar het betekent in mijn geval vijfduizend kilometer dat erg veel is voor een ketting. Normaal gesproken moet je bij een 'gewone' fiets ook tandwielen vervangen wanneer het ketting 'op' is. De huidige cassette houdt het nog wel vijfduizend kilometer vol. De banden zouden goed zijn voor vijftienduizend kilometer, dus dat zien we over anderhalf jaar wel weer. Het werk is zo gepiept en dan smeekt de kilometerteller. 4993 kilometer en ruim een uur voordat ik op de zaak moet zijn. En dus fiets ik gedeeltelijk het eerste stuk dat ik op de eerste zaterdagavond heb gefietst: Over de Matenweg richting Wanneperveen en over Leenders en het industrieterrein naar de zaak in Meppel. In die tussentijd ben ik over de vijfduizend heen gegaan. Enige klacht is dat de banden té zacht waren en dat verschil merk ik nu: We schieten weer vooruit! Vandaag ga ik de Eindstreep behandelen omdat ik toch geen platen meer ga kopen morgen. De top tien is nog redelijk lastig omdat ik keuze heb uit slechts twaalf nummers. Vandaag ga ik jullie dan ook mededelen hoeveel singles ik dit jaar heb gekocht.

Als blijkt dat ik meer 'dubbele' singles dan Blauwe Bak-aanwinsten heb gekocht, gaan de belletjes rinkelen. Dan bemerk ik de fout, maar denk niet dat ik deze informatie foutief heb gebruikt in de 'Eindstreep' van de betreffende maanden. Dat kan bijna niet. Het betekent echter wel dat ik vanavond wel opnieuw moet tellen. Het is sowieso 'bij benadering' want enkele Blauwe Bak-aanwinsten staan alweer in de 'algemene' bakken en enkele 'dubbele' singles zijn dermate 'uniek' dat ik ze niet als dubbel heb gerekend. Met december ben ik snel klaar: Dat zijn de zestien singles van de kringloopwinkels in Meppel. Alleen Percy Sledge is daarvan in de Blauwe Bak gekomen en vier singles reken ik als dubbele exemplaren. 'It's You' van Freddie Starr en 'Wasn't That A Party' van The Rovers vallen af en dan blijven tien over voor het lijstje.

Hoe zit het dan met het totaal? Het eerste kwartaal telt 183 singles in totaal, het tweede piekt met 218. Juli tot en met september brengt me 116 en de laatste drie maanden totaal 89. Opgeteld zijn dat er 606. Daarvan komen er 230 in de Blauwe Bak waardoor de 'algemene' singles groeien met 376. Dubbele singles zijn andere persingen van platen die ik al heb of, zoals vaak, 'upgrades' van versleten exemplaren. Van de 606 singles zijn er 93 dubbel.

Een behoorlijke vracht en het is afwachten of ik daarbij in de buurt ga komen in 2017. Met name de maanden april en mei kon het niet op met de singles en dat zal waarschijnlijk weer rustiger worden in het nieuwe jaar. De laatste Eindstreep van dit jaar ziet er als volgt uit.

1. Love Me Like You Mean It-Percy Sledge

2. Sweet Cherry Wine-Tommy James & The Shondells

3. I Don't Want To Put A Hold On You-Berni Flint

4. Keep Your Eye On Me-Herb Alpert

5. Saddle Up-David Christie

6. Boogie Nights-Heatwave

7. Saturday Night-Bay City Rollers

8. Celebrate Youth-Rick Springfield

9. Can The Can-Suzi Quatro

10. Playground In My Mind-Clint Holmes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten