maandag 2 maart 2015

Hai 5



Rechterarm omhoog en dan met de vlakke hand. Een 'high five'. We hebben het gered! Vandaag is het precies vijf jaar sinds het allereerste bericht op Soul-xotica. Op het officiële tijdstip van de verjaardag in 2015 lig ik nog onder de dekens. In 2010 moet ik om één uur beginnen, dus dat zal rond een uur of elf 's ochtends zijn geweest. Ik heb dan net 'Who Do You Love' van Juicy Lucy gedraaid en heb besloten dat ik daar even iets meer over wil vertellen. De volgende dag voel ik hetzelfde bij 'See Saw' van Aretha Franklin en niet veel later hetzelfde bij Jackie Lee, Clover Leaf en Monica & Oscar Benton. Toch is er in het uiterste begin van Soul-xotica geen discipline aanwezig om dagelijks te publiceren. Logisch: Want er is niemand die van het bestaan af weet van Soul-xotica buiten de twee 'oudste' volgers om. Ik zou het knap vinden als ik het drie maanden zou volhouden...

Toekomstplannen... Nee, die heb ik nooit echt gehad. Ik kan als kind wel dromen over de toekomst, maar weet tegelijk dat ik alles wat ik me voorstel bij de toekomst waarschijnlijk niet haalbaar is. Zeker als blijkt op het voortgezet onderwijs dat ik niet de puf heb om jaren in de schoolbanken te vertoeven. Daarnaast ben ik altijd teveel avonturier geweest voor concrete toekomstplannen. De oversteek naar Engeland staat wel een tijdje op de verlanglijst, maar dan louter als vakantie. In Engeland droom ik een tijdje van een toekomst aldaar, maar voordat ik het weet ben ik terug in Nederland. Zo recent als in 2008 heb ik nog een bepaald 'ideaal' voor de toekomst waar ik anno 2010 niet meer aan moest denken. Sinds 2009 heb ik echter geleerd dingen 'op zijn beloop te laten'. Het komt zoals het komt. Het klinkt weinig filosofisch, dat geef ik toe, maar op den duur blijkt het wel de waarheid te zijn.

Ik zou in 2010 niet een zinnig antwoord hebben kunnen geven op de vraag wat ik zou doen in 2015, evenmin kan ik nu antwoord geven wat ik in 2020 doe. Eén ding is vrijwel zeker voor mij: Ik ga over vijf jaar een bericht publiceren over het tienjarig jubileum van Soul-xotica. De avonden dat ik écht ben vergeten om te publiceren, zijn op één hand te tellen. Net als potje koken, naar bed gaan en weer opstaan, is ook Soul-xotica een vast onderdeel van de dag geworden.

Toekomstplannen voor Soul-xotica? Ja, ik ga binnenkort weer eens de vormgeving bekijken. Waarschijnlijk hou ik wel dit 'template' (ik weet dat sommigen de witte letters op donkere achtergrond haten, maar ik vind het zelf mooier dan zwart-op-wit), maar wil toch iets meer een persoonlijke 'touch' geven aan deze praatpaal. In plaats van dat saaie 'Soul-xotica', moest ik eigenlijk een fraaie 'banner' hebben en met contacten bij het radiostation moet dit wel gaan lukken. Verder geen ingrijpende dingen: Ik ga vanaf morgen ouderwetsch verder met de Week Spot en hoop ik deze maand de negende serie Raddraaien af te sluiten. Daar begin ik ook weer opnieuw want er zijn de afgelopen weken een paar extra bakken bijgekomen. Het wordt dus alleen maar meer...

Tot slot wil ik jullie allemaal bedanken voor de afgelopen vijf jaar. Zonder volgers en/of lezers (en niet onbelangrijk: soms kritische lezers) was Soul-xotica al voor de zomer van 2010 de geschiedenisboeken in gegaan. Het plezier van het publiceren is nog altijd aanwezig en verwacht ook niet dat dit de komende vijf jaar zal verdwijnen, dus aan mij zal het niet liggen. Ruim de slingers maar weer op, ik ga nu met frisse moed op naar het tweeduizendste bericht in augustus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten