maandag 22 april 2019

Verticaal vijf letters: Maandag 22 april



Ik heb gisteren al geschreven over de blessure van de Pioneer, maar... ook al was die piekfijn in orde geweest dan weet ik nog steeds niet of ik was gaan fietsen. De combinatie van brandende zon en windkracht drie met vlagen is iets dat ik steeds minder kan verdragen. Ik heb een boodschapje en dat brengt me richting Havelte. Ik zou natuurlijk op en neer kunnen lopen via de snelste weg en ik denk dat ik dit ook nog van plan ben als ik van huis ga. Het is aan het begin van de Uffelterkerkweg als ik het bos in loop en besluit om een toeristische route te nemen door het bos. Het bos in lopen? Ja, er gaat een fietspaadje er dwars doorheen maar ik wijk al snel af van dat paadje en ga het onherbergzame oerwoud in dat het bos van Holtinge is. Het (ver)dwalen van de afgelopen jaren maakt dat mijn richtingsgevoel beter is dan ooit tevoren. Anders probeer ik zo ver mogelijk van de golfbaan af te lopen en nu wil ik er precies achter langs. Dat lukt ook nog goed! En dan? Meteen de woonwijk door en richting het centrum? Dacht het niet! Ik ga de startbaan langs en stel Havelte zo nog een kilometer uit.

Komende zondag vier ik mijn verjaardag en had gepland om dan naar de kust te gaan. Ik ben zeer opgewekt als ik zie dat Albert Heijn juist weer een actie heeft met treinkaartjes en ik moet bekennen dat ik het afgelopen week even was vergeten. Dan blijkt zaterdagmiddag dat ik kwalijk genoeg geld op mijn ene rekening heb om de boodschappen af te rekenen en dat de huursubsidie en zorgtoeslag nog niet is gestort. Daarvan zou ik dan weer het treinkaartje willen kopen. De actie is vandaag voor het laatst en dus hoop ik dat het geld binnen is. Helaas! Nu is er nog een ander aantrekkelijke korting mogelijk via de NS, alleen heb je daar iDeal voor nodig. Vanaf de rekening van de ING gaat dat voorlopig niet lukken en van de SNS is het apparaatje voor thuisbankieren al een tijdje zoek. Daardoor komt het plan voor zondag opeens op losse schroeven te staan. Het hangt ervan af of ik mijn SNS-apparaat op tijd vind om een kaartje te kunnen kopen op het internet. Wens me maar succes want ik heb al overal gezocht...

Toch laat ik mijn humeur niet bederven door dit nieuws. Ik heb nog een paar euro in de zak zitten en koop daarvoor een zak krentenbollen en een blikje cola. De benen zijn nog lang niet moe en dus wil ik verder met het genieten van de fraaie omgeving die ik 'mijn achtertuin' noem. Ik loop richting Havelterbrug en langs de camping en het zandpad naar Meeuwenveen. Daar nuttig ik het blikje cola en gaan de eerste krentenbollen op. De rest is voor het ontbijt van morgen. Dan ben ik nieuwsgierig naar een smal paadje. Het leidt me langs de velden met schapen en paarden aan de Uffelterkerkweg, een stuk dat ik bijna dagelijks fiets en ook vaak loop. Het brengt me uit bij het bankje waar ik dikwijls even ga zitten. Nu ook om aan de nicotinebehoefte te voldoen. Dan ga ik het Uffelter Binnenveld in (dat van de provincie tegenwoordig zelfs een bord aan de rijksweg heeft gekregen). Met de wandeltocht van vorig jaar oktober in het achterhoofd probeer ik richting Uffelte te lopen. Het gaat met een flinke bocht om maar ik ben nog steeds niet moe. Ik heb ook geen benul van tijd. Ik ben uiteindelijk pas tegen zes uur thuis en ben, als ik me niet vergis, om half drie van huis gegaan.

Onderweg zijn er weer enkele mooie plaatjes geschoten van de omgeving en de bovenstaande foto is een 'novelty'. Er komt de laatste tijd vaak een vage gast langs in de chatroom van Wolfman Radio. Hij plaatst een foto van zichzelf, leunend tegen een lantaarnpaal voor een nachtclub in Spanje en schrijft enkel 'KLIK PHOTO'. Op de vraag 'waarom?' antwoordt hij logischerwijs 'To make it big'. Hij was gisteren weer langs geweest en dat inspireerde me tot het maken van deze foto. De camera kon niet hoger waardoor mijn kruin mist en ik hoop oprecht dat de modepolitie een vrije dag heeft genomen. Mijn sandalen zijn echter geen goedkope wegwerp-dingen van twee tientjes en dus heb ik het onvermijdelijke zweet liever in de sokken dan in de schoenen. O ja, had ik al vermeld dat ik me niets aantrek van wat cabaretiers zeggen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten