zondag 3 november 2019

Diagonaal zeven letters: Zondag 3 november



Nee, ik voel me nog steeds niet helemaal de oude maar ga morgen toch weer gewoon aan het werk. Met alle fraaie zondagen in de herinnering dat ik niet zoveel heb uitgespookt, lijkt het deze zondag gesneden koek te zijn. Het weer is niet optimaal en bovendien moet ik bij komen van een week in de lappenmand. Of knaagt er ergens toch iets? Ik meen dat ik een boodschapje heb in Havelte en zo besluit ik een stukje te gaan fietsen. Het is droog als ik vanaf Uffelte ga en pas bij Diever gaat het miezeren. Toch blijf ik vol ideeën en wil eigenlijk richting Vledder. Toch zijn er een paar dingen die ik in de gaten moet houden. Ten eerste de klok: Ik kan tot zes uur terecht bij de Albert Heijn in Havelte. Ten tweede moet ik een oogje in het zeil houden met de accu van de elektrische fiets. Ik heb geen bezwaar tegen een eindje trappen zonder de motor maar de verlichting werkt eveneens op deze accu. Met één van de vijf steentjes eraf begint het dus niet allemaal even goed en het kan alleen maar minder worden.

Ik heb blijkbaar wel plannen want de camera gaat mee. Misschien dat het nog een beetje griep is geweest want ik weet van de buienradar dat het na vijf uur zal gaan regenen. Ik heb een idee dat ik gehakt wil halen en dus moet ik eerst de bocht om hebben gehad. Het gaat dus vrij standaard over Wittelte en Oldendiever naar Diever. Dan wil ik naar Vledder maar heb het ter hoogte van Wapse wel gezien. Het is inmiddels serieus gaan regenen en ik voel me aardig snotterig worden. Ook is de accu weinig hoopgevend. Het is al schemerig als ik door Wapserveen fiets en halverwege het dorp en de kazerne van Havelte verspringt de display naar het laatste steentje. De ervaring heeft me geleerd dat aan- en uitzetten van de motor al veel stroom verbruikt en dus moet ik maar niet langs de winkel. Ik hoop dat ik Uffelte nog met motor en licht kan bereiken en dat is alles waar ik op in zet. We hebben het ternauwernood gered maar ik ben dan wel als een verzopen kat na dit fietsavontuur. Het is de duivel verzoeken maar mijn gevoel zegt dat ik nu genoeg heb geacclimatiseerd voor de komende werkweek. Snel droge kleding aan en opwarmen in het huisje.

De foto is genomen aan de Leemdijk bij Wapse. Ik ben net ingehaald door een andere fietser en omdat zijn achterlicht waarschijnlijk een weerkaatsing geeft op mijn foto wacht ik totdat hij de hoek om is. Tegen die tijd zitten twee druppen regen op mijn lens dat de 'witte ballen' zijn. Een foto spreekt boekdelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten