vrijdag 2 juli 2010

een bocht van 35 graden


Ik kan niet slapen zonder een laken over me heen. Maar mét synthetisch laken lukte evenmin. Dan er maar uit en plannen maken. Ik had eerder deze week het plan gehad om naar Zwolle te fietsen. Maar voor vandaag liggen aanvankelijk bezoeken aan de kringloopwinkels van Ruinerwold, Meppel en Rouveen in de planning. Eenmaal buiten realiseer ik me dat het fijner is over Giethoorn en Blauwe Hand naar Zwartsluis te fietsen. En zo start ik om half tien.

Ik heb het goed ingeschat. Ik heb 'tegenwind', dankzij de Beulaker Wiede merkbaar. Er drijft een herinnering boven van de vakantie van 2008. Al fietsende tussen Gent en Lokeren zie ik een thermometer 34 aangeven. Die moet in de war zijn, want het is aangenaam. Totdat ik voor een stoplicht moet wachten. Ik krijg een klap in mijn gezicht. Het ís inderdaad 34 graden.

Zwartsluis gaat pas om half twee open en het is nu kwart over elf. Dan maar verder naar Hasselt. De singles zijn keurig gesorteerd. Het merendeel is klassiek, er is een gedeelte geestelijk en een handjevol pop. Uit de laatste haal ik 'In Tirool' van Olga Lowina. Aan de zijkant staat iets wat onder geen van de drie categorieën valt: Albert Vogel leest 'De toespraak tot de hoofden van Lebak' van Multatuli...

Cd-singles zijn 50 cent per stuk en ik neem 'Round Round' van Sugababes, 'I Turn To You' van Melanie C, 'Warum' van Tic Tac Toe en 'The Power Of Goodbye' van Madonna mee.

De lucht is helder, geen spoor van komend noodweer en ik zit elf mooie kilometers van Zwolle. Ach, waarom niet? Even na twaalven fiets ik langs Diskid. Hank is al open. Bij hem zoek ik 'Please Call Me' van Tee Set uit vanwege mijn favoriet op de flip, een Engelse persing van 'King Midas In Reverse' van The Hollies en 'Changes' van Crispian St. Peters.

Dan de vernieuwde kringloopwinkel. Had voorheen nauwelijks iets interessants, nu was dit de vangst:
Fiddler's Dram- Daytrip To Bangor
Paul Mauriat- Es Wird Nacht Senorita
Toon Hermans- Tango Bleu
Solomon King- She Wears My Ring
The Picknicks- I'm Alone (slecht!)
Four Seasons- Silver Star
Jack Trombey's Brass- Eye Level
Peret- Voy Voy
Lobo- I'd Love You To Want Me.
Schade: € 6,50.

Minstrel spant de kroon: Vier singles voor € 32,--! Maar wel de reissue van Adjeef The Poet (zie 28 april), de EP van het Dordtse Heatwave, de laatste van Grapefruit Zoo en een niet-interessante schijf van Donna Hightower ('Just A Piece Of Bread' uit 1974).

Hebbes in Zwolle-noord biedt me zeven singles voor één vijftig: 'Mama Huil Niet Op Mijn Trouwdag' van de Vlaamse Elly De Wit, 'Stanna Kvar Här Hos Mej' van de Zweed Östen Warnerbring, de Italiaanse Songfestival-inzending van 1971 'L'Amore È Un Attimo' van Massimo Ranieri, 'Skûtsjesilen' van de Friese Sambrinco's, 'Melodie' in het Duits door Caterina Valente, 'Baby Now That I've Found You' van de Engelse Foundations en de Amerikaanse Newbeats met 'Bread And Butter'.

Rouveen was al dicht in verband met voetbal en Meppel heb ik dus maar gelaten voor wat het was. Een mooie vangst, al zeg ik het zelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten