zaterdag 10 juli 2010

de herdertjes lagen bij Drachten


Zesendertig graden. Dat gaf vanmiddag om vier uur een thermometer in De Knipe aan. Al fietsende merkte je nauwelijks iets van de hitte. Buiten de bebouwde kom was zelfs een verfrissend zuchtje wind. Ik heb deze middag benut met een fietstochtje naar Heerenveen (die herders bij Drachten hoorden engeltjes zingen...). Via internet had ik begrepen dat afgelopen week een nieuwe kringloop was geopend, maar zocht ook een oude bekende op!

De heenweg ga ik de kortste route, dus over Wolvega en dan nagenoeg parallel aan de snelweg. Maar eerst in Wolvega. Daar fiets ik praktisch dóór de boedelhal, dus kan ik wel even langsgaan, hoewel de laatste keer 'prut' was. Nu is het niet heel veel meer 'soeps', hoewel 'Maggie' er wel in mocht.

De nieuwe kringloophal in Heerenveen heet De Poort en is pal naast het ijsstadion Thialf. Qua singles zijn ze bizar geprijsd. Doorsnee jaren tachtig blieft al snel twee euro. Ook voor vier euro nog een discman gekocht.

Dan de oude bekende: De Lege Knip. Op mijn boerenfluitjes fiets ik naar De Dubbele Regel (zo heet de straat!), hoewel de afgelopen zestien jaar een woonwijk voor het buurtje is geplant. Zelfs het uithangbord is nog aanwezig, maar de winkel?

Die blijkt al ruim tien jaar op de Weegbree te zitten. Héél veel elpees in bananendozen, maar een bescheiden mandje singles bij de kassa. ,,Het fotohoesje moet er tussen zitten". De verkoper kijkt me wantrouwend aan. Alsof ik wilde besparen door het hoesje van Ferrari daar te laten liggen. Maar opeens herinnert hij zich dat het hoesje nog boven ligt. Kostda? Eén euro met fotohoes in nieuwstaat. Lijkt me niet verkeerd!

Hieronder op alfabetische volgorde de vangst. Ik heb ze nog niet beluisterd!

* Toni Basil- Mickey
* Classics- My Lady Of Spain
* Will Ferdy- De Stervende
* Ferrari- A Sunny Day
* A Flock Of Seagulls- I Ran
* Gilla & Bobby- Gentlemen Callers Not Allowed
* Rients Gratama- Ik Moat Er Hinne
* Marcia Griffiths- Electric Boogie
* Heart- Crazy On You
* Kermisklanten- Kleine Liefdesmelodie
* Chuck Mangione- Feel So Good
* Poppys- Des Chansons Pop
* Prince- Alphabet St.
* Redbone- Maggie
* Ronnie- Rickety Rock
* Willy Schobben- Benfica
* Helen Shapiro- Walkin' Back To Happiness
* Red Steagall- I Gave Up Good Mornin' Darling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten