dinsdag 19 januari 2021

Week Spot: Roy C.


Er zijn zoveel muzikanten en groepen die aandacht verdienen dat ik Soul-xotica al bijna elf jaar in de lucht hou. Bij de keuze voor een Week Spot heeft het de voorkeur dat het een 'verse' artiest of groep is. Ik zal hooguit in een noodgeval een oude Week Spot-artiest of groep hergebruiken, maar dan vaak met de consequentie dat ik niets kan aanvullen op het bestaande verhaal. Heel vaak is het gemakzucht. In de trant van 'Kijk voor het bericht bij deze datum en dan ga ik nu snel terug naar mijn dagelijkse beslommeringen' of iets dergelijks. De Week Spot drijft dus voor een goed deel op de verhalen op Soul-xotica en omdat het van belang is dat op dinsdagavond een bericht van normale lengte hier staat, doe ik altijd heel spastisch met het toekennen van een tweede Week Spot. Ik heb de lijsten van de afgelopen maanden meerdere malen doorlopen en kom steeds uit bij dezelfde conclusie. Ook al betekent dit dat ik vanavond een beetje vrijaf ben van het schrijven van een bericht. De kersverse Week Spot is namelijk 'After Loving You' van Roy C.  uit 1978.

Ik hou graag van een beetje voorbarigheid. Ik heb zelfs al een album gevonden dat ik reeds als één van mijn favorieten voor 2021 aan het verkopen ben op de radio. Ik hoef niet eerst een half jaar of een volledig jaar af te wachten voordat ik een keuze kan maken uit de releases. Toch kan evenwel nog veel veranderen op dat vlak. Een ding staat al wel als een paal boven water: In de Blauwe Bak wordt 2021 het jaar van Roy C. Het begint afgelopen zomer aarzelend met 'Don't Blame The Man', dat ik eigenlijk alleen maar koop omdat het voordelig is, de Engelse persing en ex-Radio Veronica. Het opent nieuwe wegen voor mij want de man heeft zoveel meer gemaakt dan alleen 'Shotgun Wedding'. 'After Loving You' heb ik nu bijna een week in huis en bij de volgende partij van Mark zitten twee andere titels van Roy C. Ik ben overigens een prijs overeen gekomen met Mark (een stuk voordeliger dan dat ik had verwacht), maar hij geeft meteen aan dat het op zijn vroegst pas tegen het weekend wordt als hij de platen kan afgeven op het postkantoor. Reken daarna maar een week voor de bezorging en dan...? We gaan het waarschijnlijk in februari lekker rustig aan doen met deze partij van, inmiddels, 51 singles. Ik ga geen haastklus doen om ze binnen januari te houden.

Voor het volledige verhaal over Roy C. verwijs ik jullie graag naar het vorige Week Spot-bericht van 22 september 2020. 'After Loving You' doet mij een stuk ouder aan dan 1978, maar de keerzijde is duidelijk meer in het funky straatje van dat jaar. Mijn exemplaar is versierd met viltstift en dat betekent doorgaans maar één ding: Een knaller in de Suri-soul. En dat is het dan ook precies. De aanwezige toeters sturen het meer in de richting van Suriname dan Barbados, maar het is in beide gevallen niet te versmaden. Sorry Soul-xotica, wellicht volgende week weer een 'vers' bericht, maar dit plaatje hoort gewoon de Week Spot te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten