donderdag 14 januari 2021

Week Spot Kwartet week 2


Vandaag wederom een vrije dag, maar morgen zal ik echt weer aan de bak moeten. Ik moet zelfs nog midden in de nacht naar de fietsenschuur om de e-bike aan het stroom te zetten. Morgen staat Nijeveen op het programma en de PostNL aldaar. Dat valt op vrijdag reuze mee, zo heb ik begrepen. Vanmiddag zijn de Discogs-singles binnengekomen en dat bevat eveneens de single waarvan ik meende dat de handelaar hem had weggegooid. Morgenavond de eerste 'Singles round-up' voor 2021 met acht singles, vanavond de vier Week Spots uit de afgelopen jaren.

2017: At The Top Of The Stairs-The Formations (1968)
Ik kan het nauwelijks bevatten maar het is zeven jaar geleden dat ik mijn laatste dj-optreden heb verzorgd. Dat is het weekend in Watford geweest. Ik twijfel lange tijd of ik niet nog eens heb gedraaid na die tijd, maar nee... niet in De Buze en al zeker niet in een café. De hoop om nog eens in Zwolle te draaien, lijkt ook vervlogen. Enfin, ik heb een paar jaar geleden al de keuze gemaakt om liever via de radio plaatjes te draaien en wat dat betreft heb ik een wekelijkse residentie met de soul-platen op de zaterdagavond. Dan heb ik het nog niet over de andere shows. In 2017 kijk ik naar de singles die mee heb gehad naar Watford en daar zit ook deze van The Formations tussen. Ofwel: Dat is de Engelse Mojo-heruitgave uit 1971. De Duitse MGM vind ik in 2016 bij de kringloop in Dieverbrug. De plaat voelt in 2016 dermate 'nieuw' en bijzonder aan dat ik het graag als Week Spot wil hebben en dat doe ik in 2017 als ik stil sta bij drie jaar na Watford.

2018: Lord Don't Move The Mountains-Inez Andrews (1973)
De gospel-collectie 'slaapt' al een tijdje, maar krijgt binnenkort weer een upgrade dankzij de 'Divine Funk'-box die onderweg is. Ook zit ik eraan te denken om de Caribische singles en de gospel samen in een grote bak te plaatsen. Zo creëer ik ook weer ruimte op tafel want ik ben toe aan een vierde Blauwe Bak-koffer. Inez Andrews is een gospel-legende en staat begrijpelijk in de gospel-koffer. Een dame die volgens mij geen microfoon nodig had om de goegemeente toe te spreken. 'Lord Don't Move The Mountains' is har enige hit geweest in een imposante carrière.

2019: Candy-The Astors (1965)
In 2019 is het dan vijf jaar na Watford en dat moet gevierd worden. Opnieuw ga ik de lijst door met platen die ik heb mee gehad en ontdek dan dat deze nog altijd niet Week Spot is geweest. Dat is een grote schok want ik heb de single al vanaf januari 2012 in de collectie. Dus feitelijk een paar weken voordat ik begin met de 'Tune Of The Week' en de uiteindelijke Week Spot. Deze plaat heeft het wel verdiend! Er zijn maar weinig platen uit deze periode waar ik nog altijd een goed gevoel van krijg en het blijkt dat ik The Astors niet heel vaak heb gedraaid. Het nummer staat nog altijd als een huis voor mij!

2020: Real Love-Al Hudson & The Soul Partners (Barbados, ABC, 1977)
De liefde voor de Carib-soul duurt nog altijd voort en daar ga ik jullie morgen deelgenoot van maken. Al Hudson komt van de platenbeurs in Steenwijk in november 2019. Als de corona niet was gekomen, had de tweede beurs in maart plaats gehad en zouden we nu een paar edities verder zijn. Helaas! Ik heb echter nog steeds veel plezier van de platen die ik deze eerste beurs heb gekocht en het is ook een fijne herinnering dankzij de fietstocht naar afloop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten