dinsdag 12 januari 2021

Week Spot: Amaj


Ik hoop niet dat de bewoners van de Slagdijk de hele dag hebben staan wachten met koffie en koek want ik ben daar niet langs gekomen. Mijn chef laat me weten dat Meppel zich vandaag wel zonder mij redt. 'Kun je je been een dag extra rust geven'. Ik heb eigenlijk een boodschapje, maar heb dit opnieuw weer uitgesteld. Mijn dampvloeistof is op en bel met de Primera in Steenwijk. Dat is open voor de postzaken, maar er mag verder niets worden verkocht. Ze kunnen wel verzenden als dat wenselijk zou zijn. Nou nee, dat hoeft niet beslist. Het is op het laatst een beetje aan de late kant om nog naar Meppel te fietsen en op tijd terug te zijn voor 'Tuesday Night Music Club'. Ik ga wroeten op verschillende plekken en vind, zoals verwacht, een paar halve flesjes. Vaak met vloeistof welke ik niet zo lekker vond. Nu zit ik bijvoorbeeld aan de banaan, de smaak van de zomer, maar is met 12 milligram een beetje té licht voor mijn dampgedrag. Ook vind ik onverhoopt nog een half flesje 'Cuban cigar' van Bookwill en deze vind ik juist héérlijk! Verder is vanmiddag de eerste single van 2021 binnen gekomen. Ik heb de plaat vorige week zondag besteld en had hier nog niet op gerekend. Binnenkort een 'Singles round-up'  met de eerste titels en daaronder valt ook de kersverse Week Spot. Dat is 'High Life' van Amaj dat in november 2020 is verschenen bij Cannonball.

Anthony Maurice Jackson. Dat is zijn volledige naam, maar hij gebruikt gewoonweg de naam Maurice Jackson. Voor zijn productiemaatschappij combineert hij de A van Anthony, de Ma van Maurice en de J van Jackson. Het is me niet goed duidelijk hoe dat uitgesproken dient te worden, volgens de eigenaar van het platenlabel zou het als 'A-maarzj' kunnen worden uitgesproken. Dat is de manier die ik op hanteer op dit moment. Jackson opereert vanuit North Carolina en als hij hoort dat de eigenaar van Cannonball in L.A. is, stapt hij met zijn vrienden in de auto en rijdt uren, zo niet dagen, om zichzelf te promoten. De mensen van Cannonball zijn meteen onder de indruk, niet alleen vanwege de moeite die wordt gedaan, maar ook door de uitzonderlijke muzikaliteit van Jackson. In oktober 2019 maakt hij zijn debuut op de derde plaat voor Tesla Groove, een nieuw onderdeel van Cannonball. 'I Know' wordt tegen een 'vriendenprijsje' aangeboden aan de snelle beslissers en de plaat is binnen een paar weken uitverkocht. Onze Week Spot is daarentegen nog volop verkrijgbaar.

Er is weinig gedetailleerde informatie bekend over Jackson en de informatie die ik heb is wat hij deelt op Facebook en de observatie van Alberto op de pagina van Cannonball. Qua leeftijd vind ik het lastig in te schatten, maar feit is dat hij een jong kind heeft. Ik denk dat hij minimaal eind twintig moet zijn. Jackson komt rechtstreeks uit de kerk en is een getalenteerd organist. In één van de filmpjes doet hij een kleine improvisatie en daar krijg ik meteen kippenvel van. De man kan spelen! Hij noemt zich behalve liedjesschrijver, zanger, producent en opleider van nieuw talent ook activist. Met een aantal van zijn berichten kan ik het ook nog wel eens zijn. Hij bekijkt het echter wel helemaal uit het perspectief van het geloof.

Een single heeft twee kanten, maar helaas kan ik alleen maar een foto krijgen van 'Our Love', de a-kant van de plaat. Dat is een nummer met een krachtige boodschap en is een remix door Alberto. De andere kant is iets meer 'old school' Cannonball en het is het opgewekte van 'High Life' dat de voorkeur heeft bij mij. Desondanks is hier sprake van een echte 'double-sider'. Het ene nummer is niets minder dan het andere, het zijn echter twee totaal verschillende producties. 'High Life' mag dus de nieuwe Week Spot heten. De single heeft nog altijd geen 'Singles round-up' gehad, maar deze verwacht ik in of rond het weekend. Er zijn sinds december vier singles binnen en verder verwacht ik nog vijf van Discogs en uiteraard de gospel-box van Cultures Of Soul. En dan ga ik volgende week ook eens schoon schip maken bij Mark!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten