vrijdag 25 oktober 2019

Eretitel: 'Waiting For The Sun'



Vanavond steekt de wind weer op maar voor de rest...? Wat moet dit een voortreffelijke herfstvakantie zijn geweest voor de jeugd. Met name gisteren is het werkelijk prachtig geweest. Ik heb een drukke dag die later op gang komt dan dat ik had gewenst. Eerst naar Steenwijk om post te bezorgen en daarna met dezelfde vaart door naar Meppel. Mijn 'liefste' collega in de postsortering neemt afscheid. Ik mis haar nu al maar begrijp helemaal waarom ze deze stap heeft gezet. Op de terugweg voel ik me dan ook enigszins melancholiek en dat kleurt mooi bij het weer. Het zonnetje werpt de juiste gloed op de herfstbladeren en het vergankelijke in de natuur. Ik durf te zeggen dat ik zo'n dag bijna even mooi vind als een tropische dag, maar dan opnieuw: Ik hou van Nederland met zijn vier seizoenen. Als het een beetje in balans blijft, is me dat al goed. We hoeven momenteel niet op de zon te wachten want ook morgen (zaterdag) wordt die weer verwacht in het land. Ook al blijft de straffe wind aan houden. Ik heb sinds woensdag weer even een e-bike te leen van de zaak en... de Pioneer gaat binnenkort in de revisie! Voor wat betreft het laatste gaat de zon wellicht toch nog schijnen voor mijn 2019 want wat ik heb ik dat rode ligcomfort gemist in de laatste zes maanden! Laten we nu dan toch maar driemaal wachten op de zon want de 'Eretitel' is 'Waiting For The Sun'.

3. The Angels (2012)
Ik ga toch nog even op Youtube kijken voordat ik The Angels op drie zet en dat is eigenlijk nergens voor nodig. Het is het derde wiel aan de wagen in deze 'Eretitel', een mogelijkheid om deze aflevering te doen met 'Waiting For The Sun'. Ik heb echter het meeste met de nummers 1 en 2 en gebruik dus deze titel van de doorsnee-rockband The Angels als de hekkensluiter in deze 'Eretitel'.

2. The Doors (1970)
De concurrentie is zwaar voor The Angels. Twee nummers die elk een deel van mijn leven vertegenwoordigen en die daardoor hoog zullen eindigen in een eventuele top duizend of iets dergelijks. The Doors maakt reeds een elpee in 1968 met de titel 'Waiting For The Sun' maar het nummer met de titel komt pas op 'Morrison Hotel' in 1970. De single wordt in ons land nog een postume hit nadat Jim Morrison het tijdelijke heeft verruild voor het eeuwige. 'Waiting For The Sun' speelt voor mij vooral in de eerste jaren in de omgeving van Steenwijk. Lopend in hippie-tenue naar Steenwijkerwold, de hele nacht doorhalen in een café en de volgende middag wakker worden in de caravan op het oude Woodstock-terrein. Dan de wandeling naar huis weer voorbereiden en steevast dat 'Waiting For The Sun' ergens op het cassettebandje in de walkman voorbij komt. Het zijn nogal onbezonnen en aanvankelijk ook zorgeloze tijden. Hoewel ik een behoorlijke subtropische karper ben, voel ik me wel als een vis in dit water van het boerenvolk dat niet vies is van een feestje en een flesje bier. Er is veel materiaal van The Doors dat ik té vaak heb gehoord en daarom niet zo nodig opnieuw hoeft te draaien, maar 'Waiting For The Sun' blijft dan wel één van mijn favorieten van de band.

1. The Jayhawks (1992)
December 1992. Ik kom er steeds meer achter dat ik een studierichting heb gekozen die me totaal niet bevalt. Ik heb mijn derde (korte) praktijkstage van dat jaar en ik loop flink te 'kloten' daar. Bovendien ligt een avond in het verschiet dat ik met mijn ouders op school wordt verwacht. Mijn resultaten zullen daar worden besproken en, in tegenstelling tot mijn ouders, weet ik al wel wat daar wordt verkondigd. Het maakt dat het een 'spannende' periode is. Radio 3 lijkt ook al niet erg te willen meewerken qua nieuwe popmuziek totdat ik opeens steeds vaker een melodieus rocknummer hoor met een heeriijke fuzz-gitaar. Het is 'Take Me With You (When You Go)' van The Jayhawks en het bereikt een bescheiden plek in de Top 40. In de daaropvolgende jaren zal ik veel rondhangen in een kroeg in Sneek waar ze deze cd, 'Hollywood Town Hall', als vaste gast hebben. Hierdoor zal ik op een zeker moment even een enorme Jayhawks-fan worden. Wellicht nog eens iets voor een apart verhaaltje? 'Een leven met The Jayhawks'? Klinkt als een idee. 'Hollywood Town Hall' trapt af met dit 'Waiting For The Sun' dat eventueel in 1993 nog op single zal verschijnen. Dit nummer doet ook anno 2019 nog steeds de zon voor mij schijnen. Binnenkort meer over The Jayhawks! 'Waiting For The Sun' mag in ieder geval op nummer 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten