maandag 14 oktober 2019

Eretitel: 'Let's Work'



Ik heb al een paar weken 'gesnipperd' van de 'Eretitel' en het richt geen schade aan om daarom eentje extra te doen. En hoe kan het mooier op de eerste dag van de nieuwe werkweek? De week begint voor mij met een gesprek met mijn jobcoach en zoals gewoonlijk hebben we niet veel nieuws wederzijds. Ik heb hem al jaren verteld dat ik niets anders wil dan op deze manier oud en grijs te worden. Voor mij geen carrière switch of opleidingen. Gewoon een beetje post sorteren, post rondbrengen, radioshows maken, een fietstocht op zijn tijd en, 'last but not least', het dagelijks kalken op deze praatpaal. Over dat laatste gesproken: Ergens deze week hebben we een klein feestje te vieren. Ik lig een flink aantal berichten achter op schema en vanavond ga ik dan toch eindelijk eens dubbel publiceren. Eerst de 'Eretitel' met 'Let's Work' en straks het tiende deel van de 'Blauwe Bak Veteranen'.

3. Kurd Maverick (2007)
Dinsdag is mijn vrije dag en op deze dag doe ik 'Tuesday Night Music Club'. De reden dat 'Let's Work' als 'Listen Carefully' in de show zit, heeft te maken met de dag van uitzending: Dinsdag 1 mei 2018. De dag van de arbeid en dus een uitgelezen kans om eens samen aan het werk te gaan. De nummers 1 en 2 staan meteen vast en dan hoef ik alleen een derde te zoeken. Die vind ik op een dance-verzamelaar uit 2007. Kurd Maverick is een soort van 538-dance waar ik eigenlijk weinig mee op heb maar vooruit... het maakt een 'Listen Carefully' met 'Let's Work' mogelijk en dus mag deze op drie.

2. Mick Jagger (1987)
Als ik het jaartal wil checken op Google lees ik de introductie van de Engelse Wikipedia-pagina over deze single van Mick Jagger. ,,Ondanks hoge verwachtingen verkoopt de single een stuk minder dan zijn voorgangers", lees ik. Ik kan mijn ogen niet geloven en klik op de pagina en, inderdaad, de single heeft in Engeland niet de top dertig gehaald. In Nederland boert Jagger beter en heeft hij een derde top tien-hit (na 'Just ANother Night' en 'Memo From Turner') in de achterzak.

1, Prince (1981)
We schrijven Koninginnedag 2002. Ik woon pas een paar weken in Steenwijk (na twee jaar in Tuk) en Beatrix en haar gevolg bezoekt Meppel. Toch is dit niet het eerste waarmee ik me bezig hou op deze dag. Ik heb veel gehoord over de traditionele rommelmarkt op Koninginnedag in Steenwijkerwold en ga hier dus een kijkje nemen voor platen. De vangst is beperkt en ik neem deze single van Prince mee omdat ik weet dat Prince-platen nogal 'duur' zijn volgens de catalogus. Ik wpring een gat in de lucht als ik thuis zie dat het in de Record Collector Rare Record Price Guide 1995 staat, alleen... is dat de zeldzame Engelse persing en niet deze 'algemene' Duitse persing met fotohoes. Ik heb aanvankelijk het idee om de plaat te verkopen op Ebay, iets dat ik korte tijd doe met 'minder interessante' platen. Hoewel de plaat minder zeldzaam is dan dat ik in eerste instantie denk, ben ik blij dat ik deze in de verzameling heb gehouden. Het is namelijk een erg leuke single van de koninklijke Paarsheid. 's Middags zal ik nog een glimp opvangen van de leden van het koninklijk huis en een optreden bijwonen van Da Skoda's maar dat is iets voor over acht jaar in 'Het zilveren goud'.

Donderdag de volgende 'Eretitel' en dan met een titel waar we op Wolfman Radio veel plezier aan beleven. De puberale woordspeling ga ik vast met jullie delen want 'How Deep Is Your Love' is de volgende titel in de lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten