donderdag 29 september 2016

Week Spot kwartet: week 39



Laten we het meteen afkloppen, want ik was zo lekker bezig. Aan het begin van het tweede uur van 'Afterglow' knikkert het internet me uit de lucht. Modem opnieuw starten blijkt langer te nemen dan verwacht en dus heb ik het afgelopen nacht bij een uur en twintig minuten moeten houden. Dit is me tot dusver nog nooit overkomen. Alleen de tweede verjaardag van 'Floorfillers', maar toen ging alle elektriciteit eraf. Ook heb ik een keer met 'The Vinyl Countdown' gehad dat een stop was gesprongen, maar verder verlopen mijn shows doorgaans vlekkeloos. Gelukkig heb ik nu wel weer internet zodat ik op zijn minst vandaag nog het 'Week Spot kwartet' van deze week aan jullie kan voorstellen. Morgen vieren we op Wolfman Radio 'onze' zesde verjaardag en jullie krijgen van mij de 'Eindstreep' na afloop. Zojuist gezien dat op 9 oktober weer de platenbeurs in De Singel in Zwolle is, dus het gaat ook in oktober wel weer goed komen met de vinylschijfjes.

2012: If This Ain't Love-Nicole Willis & The Soul Investigators
Vergeten een Week Spot te kiezen? Ja, zoiets is er aan de hand in week 39 van 2012. Ik ben bezig met de opname de Blauwe Bak Top 40 van het derde kwartaal. Nicole Willis staat daar erg hoog genoteerd en het is tijdens de opname dat ik besluit dat dit de 'tune of the week' moet worden, zoals het dan nog heet. Leuke connectie met De Singel in Zwolle want ik leer de plaat in 2005 kennen middels het latere Soulclap-collectief. Het wordt dan van de langspeler gedraaid. In 2008 'herontdek' ik het nummer en in de zomer van 2012 ga ik eens speuren naar het vinyl. Dat blijkt niet lastig want HHV heeft hem gewoon op voorraad. De eerste keer dat ik van deze zaak koop en ik verbaas me dan al over de verzendkosten. De plaat mag er zijn en daar heb ik zeker geen spijt van gekregen. Ik draai hem nog geregeld.

2013: Stranger In My Arms-The Cookies
Hoe anders is het met de Week Spot uit week 39 in 2013. Niet dat ik hiervan spijt heb gekregen. De plaat is spotgoedkoop bij Buydiscorecords, alleen kenmerkt het een 'fase' waar de Blauwe Bak even doorheen gaat. Op een gegeven ogenblik ben ik even meer in de meidengroepen dan in de Northern Soul en daarvan is The Cookies een fraai voorbeeld. Niet zelden wordt het de moeder der meidengroepen genoemd. De a-kant van de single is 'Chains' dat al vroeg op het repertoire prijkt van The Beatles. Ik kies voor het dramatische 'Stranger In My Arms' als de Week Spot, maar de liefde is na drie jaar weg gewaaid. Sterker nog: De plaat staat sinds een jaar in de jaren zestig-bak en komt daar hooguit nog vandaan voor 'Chains'.

2014: I Don't Know How-The Superlatives
Maandag heb ik het nog gehad over de zin en de onzin van bedragen in de soul-wereld. The Superlatives is een plaatje dat klinkt alsof het tientallen euro's waard is, maar in werkelijkheid gaat het eerder voor centen. Ik denk goedkoop uit te zijn met een exemplaar met beschadigd label van Buydiscorecords, maar ontdek niet veel later dat eentje met een gaaf etiket niets meer kost. De meeste dj's draaien echter het plaatje om en dat biedt ook een fraai nummer, maar het is 'I Don't Know How' met het speelse intermezzo dat me na alle jaren nog steeds het meeste boeit. De plaat komt echter veel te weinig meer aan bod en dat ga ik zaterdag recht zetten.

2015: The Love You Gave To Me-The Continental IV
Mark biedt vanmiddag nog een single aan van The Continental IV, maar die gaat naar mijn Spaanse vriend. Ach, eigenlijk ben ik wel tevreden met alleen 'The Love You Gave To Me'. Hij biedt wel een single aan van Edwin Hawkins Singers voor een juiste prijs, maar iets té gortig naar mijn smaak. Bovendien verwacht ik begin volgende week nog een zwikje gospel-singles (de verkoper heeft vanmiddag aangegeven ze te hebben verzonden, beetje laat omdat ze zondag zijn betaald) en ga eerst aan deze platen 'wennen' voordat de volgende lading gospel mijn koffers mag binnenstromen. Het huidige koffertje is dan alweer té klein. Terug naar The Continental IV. Het is met dank aan de 'mix' die ik vorig jaar heb opgenomen dat deze alsnog Week Spot is geworden. Ik hoor het plaatje daar voorbij komen en denk... 'waarom niet?'. Het is dan immers een half jaar na aanschaf en dat is dit jaar 'normaal' aan het worden, maar een jaar geleden nog vrijwel ongezien. Hij komt desondanks niet heel vaak meer aan bod. Ook de Week Spot kent zijn 'underdogs'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten