vrijdag 16 september 2016

Week Spot kwartet: week 37



Op de laatste vakantiedag van vorig jaar had ik een barbecue van het postbedrijf. Dat sloot toen, als het ware, de zomer af voor mij. Nu ben ik inmiddels twee weken terug van vakantie, maar vanavond hadden we opnieuw een barbecue van de zaak. Het voelt wéér als een afsluiting van de zomer. Ik ben de laatste die rouwig is om het feit dat de temperatuur flink is gedaald, maar dit speelt in zekere zin eveneens mee. Het 'Week Spot kwartet' brengt me desondanks in de buurt van de zomervakanties. Het zijn plaatjes die de vakanties eveneens afsluiten. Is de zomer nu voorbij? Welnee! Met 22 graden en zon noem ik het nog steeds zomer. Nu dan het 'Week Spot kwartet' van week 37.

2012: If I'm Hurt You'll Feel The Pain-Barbara & Brenda
Ik heb een paar maanden geleden een bootleg kunnen bestellen van 'Never Love A Robin' van Barbara & Brenda, maar heb het niet gedaan. Naar het schijnt heeft mijn vaste bootleg-dealer politie op zijn dak gekregen. Een beetje een flauwe actie van een stel verzamelaars die de handel op Ebay hekelen. Uit angst dat hun dure originele singles in waarde zullen zakken nu ze voor een habbekrats zijn te bemachtigen. Klinkklare onzin natuurlijk, want je komt op geen enkel Northern Soul-feest binnen met een bootleg. Dat móet het origineel zijn, hoe verrot die ook klinkt. Maar goed... de zoektocht naar 'Never Love A Robin' levert me in 2012 drie andere singles op van Barbara & Brenda waarbij deze nog het meest in de buurt komt van de voorgenoemde titel. Ook een gezocht plaatje dat op Dynamo is verschenen. Ik heb mazzel dat deze zo afgedraaid is dat de handelaar er voor een hele fraaie prijs vanaf wil. Het geluid moet 'schoon' zijn voor mij en daarin slaagt deze persing. Hij kraakt als een gek maar de muziek is loeihard opgenomen en geen 'distortion' te bekennen. Nog steeds een favoriete 'beuker'!

2013: The Real Thing-Sail Joia
Hier heb ik het oorspronkelijke bericht even moeten opzoeken om de reden te herkennen. Dit is de week waarin ik met Lee en een ex-collega een 'Northern Soul Allnighter' doe op Wolfman Radio: 9 uren non-stop Northern Soul-klappers. Ik doe in dit kader een 'Do The 45' welke ietsje anders is dan gebruikelijk: Ik draai plaatjes uit de reserve-Blauwe Bak en besluit een voorbeeld uit de reserve-Blauwe Bak als Week Spot te doen. De keuze valt op dit plaatje van Sail-Joia: Een fusie tussen de Amsterdamse band Sail en het Belgisch-Portugeze Joia. Dat laatste zijn vooral de broers die in de jaren zestig succes hebben als Jess & James. Een leuk plaatje, maar ook niet meer dan dat. Hij staat inmiddels alweer maanden in de jaren zeventig-bak en doet niet meer mee in mijn shows. Morgen dus nog één keer afstoffen voor 'Do The 45'.

2014: We're Doing Fine-Dee Dee Warwick
Het zijn vooral de laatste twee jaren waarbij het verhaal in de inleiding van toepassing is. De vakantie van 2014 wordt gevierd in Limburg. Het is vooral de aanhoudende regen op de laatste dag die het gevoel voor deze vakantie een beetje bitter heeft gemaakt, maar de overige dagen heb ik het allerminst slecht getroffen. Als ik thuis kom uit Limburg heb ik zelfs nog wat geld over en investeer dat dan maar in een aantal singles. Deze van Dee Dee Warwick is één van de eerste plaatjes die me 'raakt' na de vakantie. Na twee jaar nog altijd goed voor een brede glimlach!

2015: I Can't Believe You Quit Me-Garland Green
Het werk van Green mag hoog staan aangeschreven in de soul-wereld en toch is het opvallend dat deze bewuste single alleen wordt aangeprezen met de a-kant. Dat is tevens Green's grootste hit geweest en dus voelen jullie het al aankomen: Evenals 'Casanova' van Ruby Andrews wordt deze plaat niet serieus genomen en daardoor gaat menigeen voorbij aan deze uitstekende b-kant. Ik dank het aan een Franse Facebook-vriend die het wél met deze kant (en geluidsclip) aanbiedt op Ebay. Ik haal het keurig voor het startbedrag binnen. Ik ben net een dag terug van vakantie en zodoende bepaalt Green ook hier het afscheid van de zomervakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten