zaterdag 10 september 2016

Week Spot kwartet: week 35



De frisse energie die ik heb opgedaan tijdens de vakantie wil deze week ervoor zorgen dat ik teveel hooi op de vork neem. Collega Lee heeft een paar dagen vrijaf en ik besluit zijn ontbijtshow op vrijdag te doen. Plus de rest van de verplichtingen die ik heb dit weekend. Dat zorgt ervoor dat ik donderdagavond om half drie uit de lucht ga, om elf uur 's ochtends een show kan maken, om half drie in Meppel moet zijn om te werken en na afloop naar Friesland. Ik kom dus niet aan publiceren toe en dat resulteert erin dat ik weer eens achter op schema lig. Vanavond ben ik echter zo verstandig om het bij twee uren te houden en zo hou ik een heel klein beetje energie over om te schrijven. De koffiepot is immers ook nog niet leeg... Laat me eerst beginnen met het 'Week Spot kwartet' van vorige week, want die is blijven liggen.

2012: It's Alright-The Soulettes
Ik ben op zoek naar 'Bring Your Fine Self Home' van The Soulettes uit Detroit en veer op als ik deze tegenkom op Ebay. Zal vast dezelfde groep zijn? Nee, dat blijkt niet zo te zijn. De eerstgenoemde Soulettes komt uit Detroit en hun enige single is zeldzamer dan een zuurstokroze Bugatti. Het blijkt een groep te zijn uit Chicago en vermoedelijk dezelfde Soulettes dat zo nu en dan ook opnames maakt in Ohio. Over het jaartal bestaat aanvankelijk ook onduidelijkheid. Ik verbind al snel '1967' als jaar, maar ben eindelijk overtuigd van het gelijk van anderen... Deze single is in 1970 uitgebracht op het minuscule Dud-label uit Chicago. Het klinkt in die context een beetje ouder. Het label vermeldt niet waar het is opgenomen, maar het kan zomaar uit de studio van Thomas Boddie komen. Hoe dan ook: 'It's Alright' wordt mijn 'ontdekking' van 2012, maar ik moet bekennen dat ik de plaat nauwelijks meer aanraak. Dat heeft mede te maken met de slechte staat van het vinyl.

2013: The Magic Touch-Melba Moore
Week 35 is vanaf 2013 mijn week dat ik vakantie vier en in 2013 is dit in De Steeg. Ik heb dan een prettig vooruitzicht want als ik thuiskom, zal deze op de deurmat liggen. Het nummer staat erg prominent op mijn mp3-speler en zo hoor ik hem minstens eenmaal per dag. Melba is niet zomaar een favoriet, even wordt de plaat bijna het thema van 'Do The 45' en draai ik hem iedere week in de show. Toch kan ik deze plaat tweeduizend keer draaien en hem nog goed vinden. Het is iedere keer weer een feestje voor mij als ik hem opzet.

2014: Spilt Milk-Alfreda Brockington
In week 35 van 2014 ben ik ook weer ruimschoots op tijd terug om 'Do The 45' te doen en dit jaar heb ik iedere zaterdag een thema. Dit is blijkbaar een aflevering geweest met Philly-soul. Een 'Classic Week Spot', want de single dateert uit de eerste maanden van 2012. Het is best even schrikken als ik deze voor het eerst draai. Ik denk dat de naald vuil is maar het blijkt een rauwe acetaat te zijn welke in het vinyl is geperst. Compleet met oneffenheden. Vreemd geval met deze 'Spilt Milk'. Alfreda is niet de enige die het op de plaat zet. Van alle uitvoeringen geldt dat ze in 1967 nooit officieel zijn uitgebracht. Alfreda's versie heeft echter het meeste 'vuur' van alle uitvoeringen en dus ben ik nog altijd erg content met deze single.

2015: The Easiest Way To Fall-Freda Payne
Een Jantje-van-Leiden, maar erg passend aan het einde van mijn vakantie. Ik heb al eens eerder gepubliceerd over Freda Payne en dus hoef ik een jaar geleden alleen maar uit te leggen waarom de b-kant van 'Band Of Gold' opeens een favoriet is geworden. Van de vier is het de plaat welke ik tegenwoordig nog het meeste draai, ook al zit ze een beetje oneerbiedig in de reserve-Blauwe Bak. Er zijn nog een paar en dus ga ik binnenkort even wat 'ruilen' tussen beide bakken. Freda hoort in de koffer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten