zondag 25 september 2016

Singles round-up: september 7



Gewoon zes singles vandaag. Ik heb na publicatie zeven singles gekocht in Oostenrijk, maar die gaan samen een 'Round-up' vormen na binnenkomst. Het zijn zeven singles die opgedragen zijn aan de Hogere Macht. Hij is vlot met het verzenden dus dat moet voor het weekend wel binnen zijn. De kans dat vóór vrijdag ze al kan presenteren, schat ik klein in. Ik blijf dus bij het oude plan: De twee soul-aanwinsten kunnen bij de laatste vier van De Tafel. Is alweer een hele lijst om uit te kiezen welke ik in de 'Eindstreep' ga opnemen.

* Trammps- Zing Went The Strings Of My Heart (NL, Buddah, 1975)
Die heb ik al, maar niet in een bijster goede staat. Voor een euro is deze in ieder geval beter, sowieso de hoes. Toch ben ik teveel gewend geraakt aan de lange versie en, ja, dan mis je drie minuten aan het begin van de single. Gewoon voor in de jaren zeventig-bak, maar daar stond de vorige ook al.

* The Who- The Seeker (NL, Polydor, 1970)
De single staat vooraan in de bak. ,, Hee, die heb ik nog niet", roep ik uit, maar weet tegelijk dat dit niet waar is. Ik heb de single wél, maar niet zoals hier met de fotohoes. Ik hik even tegen de prijs op, maar vooruit... ik heb hem nu dan toch met fotohoes in de collectie.

* Steve Winwood- Back In The High Life Again (Duitsland, Island, 1986)
De collectie van de voormalige Traffic-frontman groeit ook stukje bij beetje, moet alleen mijn 'Higher Love' nog eens zien te 'upgraden'. Die heb ik in de Engelse persing en zo zou ik hem graag weer willen hebben, hoewel die met een Duitse fotohoes ook prachtig kan zijn. 'Back In The High Life Again' is dat in ieder geval wel en met liefde speur ik verder voor de ontbrekende singles. Die speurtocht is immers ook de charme van het platen verzamelen.

* Womack & Womack- Love's Just A Ballgame (Duitsland, Island, 1988)
'Teardrops' heeft vorig jaar mijn zomer 'gemaakt' zonder dat ik bewust op zoek ben geweest naar deze single. 'Ballgame' wordt me als het ware ook in de schoot geworpen. Een euro voor een puntgave single met fotohoes is onderhand een unicum. Zelfs op rommelmarkten en kringloopwinkels weten ze al van wanten met de prijzen en vaak zijn de platen en hoezen dan beschadigd.

* The Trinikas- Black Is Beautiful (US, Pearce, 1969, re: 2012)
Laten we het beestje eens bij de a-kant noemen, hoewel voor mij 'Remember Me' echt de top-kant is. De Week Spot van deze week, dus gewoon even terugbladeren naar dinsdag.

* C.J. & Co.- Devil's Gun (NL, Atlantic, 1977)
Ik heb inmiddels alweer een flink vrachtje gereserveerd bij Mark, maar dat zal volgende maand even moeten. Toch volg ik zijn aanbod op de voet en zo biedt hij woensdag deze single aan van C.J. & Co. Vanwege de b-kant welke, volgens Mark, in de jaren tachtig als 'cover-up' populair is geworden in de progressieve soul-scene van Engeland. Ik ontdek al snel dat 'Free To Be Me' de b-kant is van 'Devil's Gun' en dan ga ik niet de Amerikaanse persing voor zes pond in Engeland kopen. Over naar Marktplaats. Ene Fokke adverteert met honderden singles en heeft ook 'Devil's Gun' op voorraad. In een 'goede staat', maar dat is een rekbaar begrip. De single is me té luidruchtig voor een 'goede staat', maar ach... een euro met de fotohoes is best genoeg totdat ik hem beter vind. Vergeet 'Devil's Gun', 'Free To Be Me' is bijna vijf minuten disco-plezier met een 'hook' die het boven veel andere disco uit tilt. Niet essentieel, maar wel heerlijk 'lui' om vijf minuten pauze te nemen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten