zaterdag 31 december 2022

Eindstreep: december + 2022


Het op een na laatste bericht van dit jaar moet de Eindstreep worden. Of eigenlijk is dit het laatste bericht dat ik in 2022 schrijf. Doorgaans schrijf ik het allerlaatste bericht nadat ik 'uit de lucht' ben gegaan en het reeds een paar uren in het nieuwe jaar is. Hoewel? Misschien heb ik vanavond ook wel de tijd want mijn collega begint om tien uur en ik neem om middernacht van hem over. Ik vier al jaren de start van het nieuwe jaar om één uur als het in Engeland middernacht is. Het is de negende keer dat ik het doe. Ik ga niet vooruit lopen op de afscheidsbrief aan 2022 maar ik denk dat deze een melancholieke ondertoon gaat krijgen. Ondanks een teleurstelling kan ik toch nog steeds lichtpuntjes vinden in 2022 en koester ik het méér dan bijvoorbeeld 2021. Er komt dus geen haat en nijd of immens verdriet in het allerlaatste bericht. Ik ben net een uur bezig geweest om alles opnieuw uit te rekenen en een staatje te maken. Dan zie ik dat ik het overzicht van 2021 ook heb bewaard. Vergelijkingsmateriaal? Ik weet nu al de uitslag!

Is dat zo? Weet jij de uitslag? Ik open net het document en zie dat ik dit jaar vijftien singles minder heb gekocht. Enfin...  ik heb dus vergelijkingsmateriaal. Vorig jaar heb ik ook nog een top 21 samengesteld maar daar begin ik vandaag niet aan. Ik ga straks de bakken voorbereiden voor de uitzending van vannacht. Op het gebied van het verzamelen van singles kenmerkt 2022 zich door de hoeveelheid nieuwe releases. Ik heb per maand de singles van 2020, 2021 en 2022 apart geteld. Eigenlijk zou ik ook enkele oudere titels kunnen mee rekenen zoals de aanwinsten via Juno en het bonus-materiaal van Izipho Soul, maar ik heb strikt gekeken naar deze drie jaren. Dan kom ik op 73 singles uit. Deze kunnen worden opgeteld bij de Blauwe Bak-singles van het jaar en dan kom ik op 361 tegen 262 voor de algemene bakken. Ik tel 79 dubbele singles maar dit zijn vaak Engelse persingen en de nodige upgrades. In 2021 is de verhouding 326 tegen 285 en dan heb ik 105 dubbel.

Terug naar 2022. Ik heb het hele jaar door iedere maand Blauwe Bak-aanswinsten gekocht. De algemene bakken worden in februari, juli en november niet aangevuld. In het eerste kwartaal koop ik de meeste singles, te weten 242. In het tweede kwartaal zijn dat 186, in het derde 199 en in het laatste 78. Dat ik dan op een ander totaal uitkom, laat ik maar voor wat het is. De boekhouding laat ik liever over aan mijn zwager!

Dan blijft alleen de 'Eindstreep' van december over. Dat zijn er vier dubbele, eentje van dit jaar, eentje méér voor de Blauwe Bak en veertien voor de algemene bakken. Omdat dit repertoire nogal tegenvalt, kijk ik uitsluitend naar de soulplaten uit november die in december zijn gearriveerd. Ik kom dan tot de volgende Eindstreep.

1. United We Stand - Roscoe & Mabel

2. Your Baby Doesn't Love You Anymore - Ruby & The Romantics

3. I Don't Want Nobody - The Exotics

4. Let's Get Together - Natural Impulse

5. The Shelter Of Your Arms - Bobby Sheen

6. The Richest Girl - Little Helen

7. Been Found - Ashfordd & Simpson ft. Maya Angelou

8. You Been Grazin' - Lamar Thomas

9. Stop This Merry-Go-Round - John Edwards

10. Voyage Thru The Mind - The Dynamics

Geen opmerkingen:

Een reactie posten