zondag 24 juni 2018

Eretitel: 'Lullaby'



Nu al vakantie? Nee hoor, nog lang niet! Ik ben wel erg veel aan het rekenen geslagen in de afgelopen dagen maar dat hoeft op zichzelf nog niet te betekenen dat ik niet moest publiceren. De singles uit Engeland komen waarschijnlijk dinsdag en deze wil ik graag in drie afleveringen aan jullie voorstellen. Zaterdag zou ik het liefst de 'Eindstreep' willen doen en het eerste deel van de 'Gele Bak Top 100', maar dat kan desnoods ook zondag en maandag. Met 'Het zilveren goud' wordt het in juli weer ietsje rustiger. Stilte na de storm. Vandaag eerst maar eens de 'Eretitel' en de eerste aflevering van 'Het zilveren goud' van dit weekend. Het lijkt erop alsof ik vaker 'dubbel' zal moeten publiceren de komende week en dus kan ik vanaf nu weer werken aan mijn discipline. Vandaag driemaal een 'slaapliedje': De centrale titel is 'Lullaby'.

3. Shawn Mullins (1998)
Het winkeltje aan Manchester Road! Ja, ik weet nog precies waar ik was toen ik voor het eerst 'Lullaby' van Shawn Mullins hoorde. Toch zal het vast 1999 zijn geweest? De plaat valt op door de 'name dropping' maar verder heb ik het altijd een oersaai nummer gevonden. Vandaar dat ik het vandaag afscheep met een derde plek.

2. The Cure (1989)
Dit zou aanvankelijk de nummer 1 zijn, maar dan ga ik toch nog eens naar dat andere plaatje luisteren. Qua 'slaapliedje' is deze al een stuk beter gelukt. Het is een herinnering aan een popquiz waar we een stukje van de instrumentale brug krijgen te horen. Hoe hard ik ook mijn hersens los laat op het stukje, ik kan maar niet bedenken wie het is. 'Lullaby' van The Cure dus! Niet de beste elpee van The Cure in mijn ogen. Het is vandaag goed voor een tweede plek.

1. OneRepublic (2010)
Aanvankelijk het derde wiel aan de wagen, maar een plaatje waarvan ik ontzettend veel van ben gaan houden sinds de aflevering van 'Listen Carefully'. Jaren geleden zat ik eens op een avond te luisteren naar 747AM. Dat heeft dan een 'spontane' special over 'stilstaande muziek'. Luisteraars kunnen ook reageren en zo duikt het eerste deel 'Shine On You Crazy Diamond' van Pink Floyd op tussen de meer avant garde-achtige geluiden. Qua 'stilstand' vind ik deze van OneRepublic ook passen. Je ligt in je ledikantje, het nummer beweegt je nergens naartoe en alleen maar verder richting dromenland. Hetzelfde land dat ik straks ook wil gaan bezoeken, maar eerst nog een aflevering van 'Het zilveren goud'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten