donderdag 2 juni 2016

Week Spot kwartet: week 22



Nieuws over Cookin' On 3 Burners. Ach ja, waarom ook niet? De single is vandaag verzonden vanuit Engeland, maar heb wel opnieuw verzendkosten moeten betalen. Daarmee valt die ietsje duurder uit, maar nog steeds ruim onder de prijs waarvoor de single op dit moment gaat bij de specialisten. De Kungs-versie, zojuist nog gedraaid in 'Floorfillers', maakt dat het even de meest gezochte recente 'nu-soul'-plaat van het moment is. Ik heb dan ook besloten de single tot juni te rekenen zodat deze nog een plekje mag krijgen in de 'Eindstreep' van deze maand. Verdere plannen deze maand? Ik zou zondag bij goed weer wel even in Diever willen kijken waar zomers regelmatig een vlooienmarkt wordt georganiseerd. Buiten en dus gratis entree, dat spreekt me wel aan. Verder zag ik vanavond dat de lokale korfbalvereniging over twee weken een mega-rommelmarkt heeft, dus dat gaan we ook in de gaten houden! Dan gaan we nu terug in de tijd voor het Week Spot kwartet. Vandaag de Week Spot's van week 22 uit 2012 tot en met vorig jaar.

2012: Love Is The Only Solution-Martha Star
Het ritje naar Nijeveen heb ik maar gelaten voor wat het was. Het is een geruststelling om te weten dat de single alsnog naar Uffelte komt, de rest van de post boeit me niet echt. Nijeveen heeft slechts een paar hoogtepunten gehad. Niet dat ik een 'saai' leven heb gehad tussen 2012 en 2016, maar de gouden momenten in het huis in Nijeveen zijn zeer schaars. Vaak bevinden de hoogepunten zich kilometers buiten de Julianastraat. Eén legendarisch weekend blijft dat van mijn 37e verjaardag en de Week Spot van 2012 herinnert daaraan. Ik hoor andermaal 'Love Is The Only Solution' op de 'Northern Soul Jukebox' als ik vanaf de chinees Nijeveen kom binnenfietsen. Ik besluit meteen het internet op te gaan en de recente Outta Sight-heruitgave te bestellen. Als aankoopdatum geldt dus 28 april 2012, maar het duurt een paar weken voordat die toe is aan de Week Spot. Hoewel de platenhandel in april even flink keldert na een paar drukke maanden, heb ik nog steeds volop keus voor de Week Spot. 'Love Is The Only Solution' is een lekkere 'drukke' Detroit-productie en eentje welke me jaren later nog steeds uitstekend smaakt.

2013: Packing Up-Damon Fox
In 'serieuze' dj-kringen wordt neerbuigend gedaan over Outta Sight en dat is hun goed recht. Zij gaan alléén voor origineel en haten deze voordelige reproducties. De geluidskwaliteit laat soms wel eens te wensen over, maar op zijn minst zijn het legale heruitgaven. Qua labels heb ik ze wel mooier gevonden dan de laatste jaren en er staan nog maar een handjevol op mijn verlanglijstje. In 2012 is Damon Fox een rariteit waaraan niet te komen is. De originele Fairmount uit 1966 zou naar verluid honderden euro's moeten opbrengen. Ik durf niet naar de prijs te vragen als RecordFriend in Amsterdam laat weten een exemplaar te hebben. Ook twijfel ik nog even bij de styreen bootleg uit 1977, ook al een zeldzaamheid met een hoge vraagprijs. Gelukkig doe ik het niet en word ik in 2013 alsnog beloond met deze 'stormer'. Outta Sight brengt een paar Fairmount-kantjes opnieuw uit. Bij 'False Alarm' van Tari Stevens vind ik vooral de b-kant erg leuk: 'The Way I Feel About You' van Bonnie & Lee. Die blijkt echter goed betaalbaar als origineel en koop hem dus ook als dusdanig. 'Packing Up' koop ik wel in de Outta Sight-vorm en die klinkt altijd beter dan een afgedraaide styreen-bootleg. Ik doe het ervoor!

2014: California Soul-Marlena Shaw
Morgen barst het feest los in Uffelte. Drie dagen van 'lawaai' rondom de boerderij want de feesttent en de kermis staan op het nabijgelegen grasveld. Er wordt zelfs stroom getapt bij één van de buren. Komende zaterdag staat de Top 100-band Super Sundays op het programma en dat doet me direct denken aan een vroegere Buze-vrijwilliger. Die is professioneel geluidsman geworden en heeft volgens mij ook met Super Sundays gewerkt. Dezelfde vrijwilliger brengt een paar eigenzinnige cd's De Buze binnen welke worden toegevoegd aan de muziek-computer. Eentje daarvan is een verzamel-cd met geremixt werk op het Chess-label. Vooral de 'Fila Brasilian'-remix van Cal Tjader's 'Soul Sauce' is een favoriet, maar ik leer hier ook 'California Soul' van Marlena Shaw kennen. In 2014 ontdek ik dat de single via het Engelse Jazzman opnieuw is uitgebracht en bestel een exemplaar. Dezelfde dag als dat deze arriveert, hoor ik 's avonds voor het eerst 'I'm Satisfied', de b-kant van 'Woman Of The Ghetto' en daarmee start de volgende zoektocht. Een jaar geleden is daar eveneens 'Mercy Mercy Mercy' bij gekomen en ik lust ze allemaal. 'California Soul' is en blijft voor mij het 'begin' en het is niet zomaar een favoriet.

2015: Here I Am-Jackie Moore
Alleen Martha Star(r) is de enige uit dit kwartet dat 'alleen' is gebleven. In de zoektocht naar 'Packing Up' koop ik in 2012 al het vrij zeldzame 'Gotta Get My Baby Back' van Damon Fox en is Marlena Shaw de start van een bescheiden verzameling. Jackie Moore staat sinds een paar weken eveneens 'dubbel' in de koffers. Als ik maar eerder had geweten dat 'dat ene nummer' van de verloren podcast van Jackie Moore zou zijn? Het gaat dan om 'If'. 'Here I Am' neem ik in januari 2015 mee als ik 'boodschappen' doe op Discogs bij de man die me eerder Faye Marshall heeft bezorgd. De plaat wordt laag ingeschat qua conditie. Er zou een 'drill hole' in het label zitten, maar het blijkt dat er is getracht een gaatje in te boren. Op de b-kant is een zwart cirkeltje waar de tang zich heeft bevonden. De plaat zelf is echter in een prachtige staat en zou bij 'professionele' dealers voor een stukje meer zijn weg gegaan. Hier is andermaal het bewijs dat een soul-hobby niet duur hoeft te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten