dinsdag 28 april 2020

Op volle toeren



Eigenlijk had hier een foto moeten staan met een berichtje over een buitenactiviteit in het weekend. Zondag ben ik eerst al een beetje 'uitgeblust' na een week post bezorgen in de zon. Maandag heb ik wel idee om te fietsen, alleen... heb ik momenteel weer de 'oude' elektrische fiets tot mijn beschikking. Daar is de hoge versnelling uitgevallen. Het maakt dat deze elektrisch vier kilometer per uur minder snel gaat en daar kan ik op zichzelf mee leven. Het maakt echter ook dat zonder motor je een slag in de rondte trapt. Dit in combinatie met de zwakke accu maakt de fietsomgeving dan heel erg beperkt en even zou ik wensen dat ik een 'gewone' fiets had meegenomen vanaf het werk. Want... hoe zit het alweer met de ligfiets? Deze staat inmiddels 53 weken in de schuur. Ik wil proberen om hem begin juni van mijn vakantiegeld te kunnen repareren, maar eerst moet ik zien of de originele naaf nog verkrijgbaar is. Het ligplezier gaat terug komen! In plaats van een sfeerfoto uit het bos van Holtinghe (en eventueel had ik nog ongebruikte foto's liggen die ik zou hebben kunnen benutten) nu de afbeelding van een zilvergrijs plastic (metaal-look) dopje met een middengat. Voor wie het gemist heeft, ik vier vandaag mijn 45e verjaardag en 'Do the 45' iedere dag van het jaar.

De familie kan het niet echt begrijpen, maar voor mij heeft 45 veel meer waarde dan 50. Het zal dertig jaar geleden zijn geweest dat ik me heb bedacht dat ik op mijn 45e alle singles in de verzameling ga draaien. Ik heb er dan een stuk of tweehonderd. Ik moet in een totale lockdown van acht jaar wil ik alle singles draaien. Dat is wellicht sterk overtrokken, maar het is een karwei waar ik niet naar uit zie. Het is fijn om een archief te hebben en dat ik als een jukebox de juiste platen voor het juiste moment binnen de vier muren heb. Er zijn ook verzamelingen binnen de verzameling die geen enkel nut dienen. Om maar vooraan te beginnen in de collectie: Wat moet ik in hemelsnaam met (bijna) de volledige collectie singles van Adamo? Of Willeke Alberti? Tussen Adamo en Willeke Alberti staan vast ook 'toevallige vondsten' die ik nog nooit heb gedraaid. Toch zal het maar zo moeten uitkomen dat ik eentje nodig heb voor een show. Of ontwikkel ik binnen tien jaar een voorliefde voor Nederlandstalig of Belgische pop en komt het opeens erg goed van pas. Dat laatste heb ik in 2012 gezien bij de uitbreiding van de Northern Soul-collectie.

Vijfenveertig toeren oud, ik bedoel jaren... Nog altijd 'single' en kijkende naar mijn liefdesperikelen van de afgelopen decennia mag je gerust stellen dat ik 'maxi-single' ben. Toch ook weer niet voor één gat te vangen, dat spreekt de single juist weer tegen. Waar het hart vol van is, loopt de groef van over en vaak zit er stof in de groef. Omdat we ooit toch weer tot stof zullen vergaan, is het balletje wat mij betreft weer rond. Ik ga schrijven over de Week Spot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten