maandag 27 april 2020

Singles round-up: april 3



Ik ben niet de enige die momenteel veel via internet bestelt. In mijn postwerk merk ik eveneens dat er meer pakketjes zijn dan anders. Dan gaat het bij mij nog om brievenbuspakjes, het moet per slot van rekening in de fietstas passen en het liefste geen breekbare spullen. En het moet door de brievenbus passen? Ja, maar dat zegt niet altijd wat. Het hangt helemaal van het type brievenbus af. Een groene brievenbus waarvan beide deksels omhoog kunnen, zijn het meest praktisch. Het komt erop neer dat bij veel pakketten nog steeds moet worden aangebeld en dan is het maar te hopen dat de deur wordt beantwoord. Als dat het geval is... stap terug en de armen horizontaal met het pakket in de aanslag. Ik kan binnenkort nog best eens even binnen wippen bij de kringloopwinkel aan de Paradijsweg want deze is gewoon open. Dan is het te hopen dat de platen zijn aangevuld in het laatste half jaar want anders ben ik snel weer buiten. Vandaag eerst het laatste deel van de vangst van deze maand. Donderdag mag ik van deze platen een top tien maken in de 'Eindstreep'.

* American Gypsy- 10,000 Miles (US, Chess, 1975)
Het is slechts een paar weken geleden dat ik dit plaatje heb leren kennen. Natuurlijk is het waar dat American Gypsy een groep Amerikanen is die in Nederland zijn neer gestreken. In Nederland blijkt eenvoudiger een markt voor hun muziek te zijn dan in het thuisland. Als 'Angel Eyes' een top tien-hit is geweest in ons land wil het team het alsnog proberen aan de overkant van de grote plas. Vreemd genoeg wordt de single door Chess uitgebracht, waar je zou verwachten dat het via Mercury of een andere 'partner' van Philips zou gebeuren. Hoe dan ook: 'Angel Eyes' verschijnt in Amerika met een b-kant welke nergens anders op single is uitgebracht en dat is dit '10,000 Miles'. En dat is zo'n klapper dat het goed mogelijk is dat dit binnenkort Week Spot gaat worden. De Week Spot voor komende week staat echter al vast.

* Willie Clayton- Happy Time (US, Nuance, 1985)
Ik leer Clayton in 2016 kennen middels de voormalige Week Spot 'It's Time You Made Up Your Mind'. Een eigenzinnige singer-songwriter die van Willie Mitchell zelfs een speciaal label krijgt toebedeeld: Pawn Records. Een paar maanden geleden heb ik de erg leuke opvolger van eerdergenoemde single gekocht, eveneens op Pawn. Nu kom ik dan deze jaren tachtig-single tegen van Clayton en, ja, het moge duidelijk zijn: Hier lust ik wel meer van. 'Happy Time' is precies datgene wat het belooft: Een lekker opgewekt nummer met een wederom erg sterk zingende Willie.

* Harry Deal & The Galaxies- She's Got It All Together (US, Eclipse, 1974, re: 1978)
Dit is mogelijk de Week Spot van volgende week. Ik ken het nummer van de 'Northern Soul Jukebox' en ik ben lang in de veronderstelling dat dit een 'dure' plaat is. Dat komt enerzijds door 'I Still Love You', een nummer van de groep uit 1971, welke idiote prijzen doet. 'Together' blijkt een stuk zonniger geprijsd en helemaal als je de heruitgave van 1978 hebt te pakken. 'Blue-eyed soul' van de bovenste plank en binnenkort meer over deze groep en plaat!

* Benny Johnson- Visions Of Paraise (US, Today, 1973)
Benny Johnson en Special Delivery schaf ik aan zonder het te beluisteren. 'Visions' ben ik een beetje 'vergeten' maar de associatie zegt me dat dit een fijne plaat is. Ik geloof dat ik in 2016 even de boot af hou omdat ik dan net 'Baby I Love You' heb gekocht en 'overkill' wil voorkomen. Vier jaar later moet ik er helemaal klaar voor zijn en nog steeds vind ik deze plaat het niet halen bij 'Baby', maar ik geef het graag de tijd en ruimte om te groeien. Ik ben er zeker van dat het wel gaat lukken met dit pareltje.

* Bobby Marchan- Love Is So Good (US, Mass, 1983, re: 1986)
Bobby is al een echte veteraan als hij in 1983 dit nummer voor het eerst uitbrengt op zijn eigen B&B-label. Drie jaar later wordt het opgepikt door het Mass-label en krijgt het een nationale distributie. 'Love Is So Good (When You're Stealin'It)' is de volledige titel van het nummer en het herinnert me andermaal aan een voornemen dat ik vier jaar geleden heb bedacht: Ik moet nog eens een lijst maken met soul-platen met overspel als thema. Bobby doet hier namelijk ook volop aan mee en ontmoet ook weer deze dame in een motel en toch gaat hij er een stuk luchtiger mee om dan Mighty Sam in 'Mr. And Mrs. Untrue' om maar een voorbeeld te noemen.

* Special Delivery- Come Back With Your Love (US, Mainstream, 1976)
In 2016 koop ik bij Mark een single van Terry Huff op het Mainstream-label. Dankzij 'Raddraaien' komt deze single in 2017 in de schijnwerpers te staan en leer ik van alles over Huff en zijn band Special Delivery. Enige tijd later volgt 'I Destroyed Your Love' en wil ik even wachten met de volgende Special Delivery-plaat. Nu is dan de tijd aangebroken voor een 'opvolger' van 'I Destroyed Your Love' en ook hier moet de plaat nog even groeien. Bij zowel Special Delivery als Benny Johnson heb ik nog altijd teveel gevoel bij de andere platen om nu al een nieuw geluid van dezelfde band en artiest te kunnen waarderen. Misschien dat het nog lukt voor donderdag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten