zaterdag 13 juli 2013

Week Spot 1-14



Geen onvertogen woord over onze radiobaas, maar hij had doen voorkomen dat het configureren van de webcam nog een hele onderneming was. Totdat ik gistermiddag een mail ontving met daarin 'screenshots' van hoe zoiets in zijn werk ging. Kind kan de was doen? Ja, het bleek vanmiddag net zo eenvoudig als dat het was beschreven en dus maakte ik vanmiddag op hele korte termijn mijn debuut voor de 'studiocam'. Daarmee zit Wolfman Radio nu over de helft qua programma's die via de webcam zijn te volgen, want ook 'buurman' Paul heeft vanmiddag zijn vuurdoop beleefd. Ik heb wederom alleen maar enthousiaste reacties gehoord. Als je jezelf krijgt te zien via de webcam, realiseer je je pas ook hoe je zo'n uitzending beleeft. Ik heb nooit zo in de gaten gehad dat ik zo wild aan het meezingen en aan het swingen was... Doen we morgen opnieuw bij The Vinyl Countdown. Vandaag heb ik het eerste kwartaal Tune Of The Week/Week Spot's behandeld, plus één. De eerste uit de volgende aflevering kon er nog bij in en die plaat is ernstig krom getrokken, dus daar wilde ik sowieso niet een show mee beginnen. Hierbij een overzicht van de eerste 14 Week Spot's.

2012/ 6: Stop And Get A Hold Of Myself-Gladys Knight & The Pips (1965)
Ik geloof nog steeds dat het bij gebrek aan beter was. Ik had in december 2011 de Northern-soul-x-pagina geopend op Facebook en wilde in begin februari deze nieuwe aanwinst presenteren. Ik ken de plaat overigens sinds oktober 2011. Mijn, voorlopig, laatste openbare verkleedpartij. Een uitstapje naar de Woldberg. Ik ben onderweg naar Steenwijk en halverwege het viaduct en het tankstation aan de Eesveenseweg als ik word verrast door het stuwende ritme en de 'oehoe aha'. Eind januari zie ik een bootleg op Ebay en daarmee is de Tune Of The Week geboren.

2012/ 7: Shing A Ling-The Cooperettes (1965)
Het is stervenskoud buiten, maar ik blijf gekluisterd aan de laptop. Op Ebay lopen een aantal veilingen af. Een voormalig Northern Soul-deejay houdt opruiming en ik ben de hoogste bieder op een aantal platen. Op vrijdagavond kijk ik nog even bij zijn overige handel en zie deze van The Cooperettes. Een clipje op Youtube zegt me dat-ie best leuk is. Het is twee uren voor het einde van de veiling en ik moet er even flink aan trekken, maar dan is-ie ook binnen. Overigens wel een bootleg uit de jaren zeventig, maar dat mag de pret niet drukken. Ik noem het spontaan weer de Tune Of The Week.

2012/ 8: I'll Be There-The Gems (1965)
Op zondag 19 februari 2012 heb ik een wild plan. Vanuit huis naar Nijeveen lopen, post halen en een bakje koffie doen in mijn nieuwe huis en dan door naar Meppel voor chinees en de trein terug. Het kan nóg wilder! Eerst loop ik via de Klosse, Roekebosch en Kolderveen naar Nijeveen en besluit daarna via de 2e Nijeveense Kerkweg en de Bramenweg om te lopen naar Steenwijk. Het is de periode waarin ik gestopt ben met roken. Tussen de Klosse en Roekebosch krijg ik een hagelbui en als het opklaart, komt The Gems voorbij op mijn mp3-stick. Ik swing de hele weg over! Ik noem het niet de Tune Of The Week, die ontbreekt die week blijkbaar, maar het is wel de enige plaat die ik die week 'post' op Northern-soul-x. Het is twee dagen nadat ik hem voor het eerst heb gehoord.

2012/ 9: Janice-Skip Mahoney (1980)
Tegelijk met Gladys Knight gekocht bij dezelfde dealer. Skip Mahoney is één van de drie bootlegs, waarvoor ik samen slechts vijftien pond betaal. Eentje ervan is 'Do I Love You' van Frank Wilson. Skip Mahoney vormt met 'Have Some Everybody' van Flaming Emeralds een single. Zo is er ook nog eentje van Baba Brooks ('Funky Funky') met het veel leukere 'Baby I Need You' van T.J. Williams op de flip. Stuk-voor-stuk onbetaalbare singles. Van 'Janice' krijg ik echter altijd zo'n goed humeur en de plaat blijft de rest van de dag 'hangen'. Die moest dus wel Tune Of The Week worden!

2012/10: You're The Fool-The Three Degrees (1971)
Dan ontdek ik behalve Rarenorthernsoul.com het zusterbedrijf Buydiscorecords.com. Die laatste firma heeft collector's items-met-een-mankement en platen die minder interessant zijn voor verzamelaars, maar nog goed genoeg voor deejays. De meeste singles zijn drie pond per stuk. Ik zal in het vervolg meer halen, maar doe in februari 2012 eens héél groot boodschappen. Daartussen zit ook deze van The Three Degrees, die onmiddellijk uitgroeit tot een persoonlijke favoriet.

2012/11: Don't Pretend-The Belles (1966)
Het is een donderdag, volgens mij de dag voordat de vloerbedekking wordt gelegd. Ik heb door het stoppen met roken ellendige nachten. Ik slaap heel onrustig en word niet uitgeslapen wakker. Intussen moet ik wel bijna over naar Nijeveen en dan besluit ik weer te gaan roken. Die dag zit ik tot twee keer toe bijna in de sloot als 'Don't Pretend' van The Belles voorbij komt op de mp3-stick. Dat hartstochtelijke 'No No No', wat een feest! Ik mag dan weliswaar wel weer zijn gaan roken, ik heb me vanaf het eerste moment voorgenomen niet in de kamer van het nieuwe huis te roken en... dat heb ik tot op vandaag vol gehouden. Toch wel een beetje trots...

2012/12: This Time I'm Loving You-Venicia Wilson (1999)
De Week Spot zoals gekozen op dinsdag 20 maart. Het weekend ervoor ben ik in Nijeveen komen wonen. Eindelijk... Okay, er is in Steenwijk nog heel wat werk te verrichten en nog lang niet alles is verhuisd, maar toch... Het voorjaar meldt zich aan terwijl ik me nestel in dit voeteneind van de wereld. In het begin een beetje onwennig, maar na een tijdje wil ik niet anders meer. Deze van Venicia Wilson ademt dat vroege gevoel van Nijeveen.

2012/13: I Miss You-Marv Johnson (1969)
Ik heb nog genoeg geld over, maar hoef voorlopig even geen platen te kopen. Ik heb in de voorgaande drie maanden zoveel gekocht en bovendien ben ik nu bezig mijn 'oude' singles op volgorde te zetten. En zo ontdek ik aardig wat plaatjes die al jaren in mijn bakken hebben gestaan, zonder dat ik er ooit interesse voor heb getoond. Marv Johnson is daar een voorbeeld van. Ik heb de single in augustus 1997 in het Deense Herning gekocht, maar ontdek nu pas wat voor stamper het is. Zo is het bijna vijftien jaar later de Tune Of The Week.

2012/14: Nothing Worse Than Being Alone-The Ad-Libs (1969)
Er verandert iets in mijn Northern Soul-beleving. The Ad-Libs maakt zo'n indruk op me, dat ik bijna met gemengde gevoelens overga tot aanschaf. Ik wil, tot dan toe, enkel stampers van het niveau 'Peanut Duck' en zeker niet een meer subtiele plaat als deze van The Ad-Libs. Mijn enthousiasme gaat ver, want ik betaal maar liefst 26 pond voor deze single. Ik kom hem echter de laatste tijd vaker tegen, ook nog in een betere staat en hooguit 15 pond. Ach, het is wat de gek ervoor geeft en met deze plaat ben ik gek genoeg. Geen seconde spijt gehad!

2012/15: Trouble-Kent & The Candidates (1966)
Van deze plaat heb ik vanmiddag beide kanten gedraaid in het kader van Beside The A-side, meer nog omdat ik een paar weken later 'Take Me By The Hand' ontdekte. Deze kant zou uiteindelijk mijn favoriet worden, maar 'Trouble' was de Tune Of The Week. Ook alweer een oudere single, volgens mij heb ik deze in 1995 op een rommelmarkt in Oudega-W gekocht.

2012/16: Soul Serenade-The Mike Cotton Sound (1968)
Ik heb jarenlang de pagina proberen te mijden in de Rare Record Price Guide: De 25 pond die genoteerd staat voor de Lucas & Mike Cotton Sound-single. Ik meen dan dat ik die ergens ben verloren: Waarschijnlijk in Mossley laten liggen. Tot mijn grote vreugde zit-ie gewoon weggestopt in een jaren zestig-bak en van vreugde bombardeer ik 'Soul Serenade' tot Tune Of The Week.

2012/17: Gone With The Wind Is My Love-Rita & The Tiaras (1967)
Deze Kent-uitgave is al een tijdje verkrijgbaar, maar nog steeds redelijk vers. Ik heb hem al meerdere malen bij Rarenorthernsoul beluisterd en na nog een paar keer op de mp3-stick wil ik hem wel hebben. Ik haal hem uiteindelijk van Ebay.

2012/18: Don't Stop Looking-Ann D'Andrea (1966)
Eén keer gehoord bij Rarenorthernsoul, meteen besteld en niet weer beluisterd totdat-ie binnen kwam. Deze plaat heeft mijn 37e verjaardag gemaakt en mag in de daaropvolgende week de Tune Of The Week zijn.

2012/19: You've Got Your Mind On Other Things-Beverly Ann (1966)
En uiteindelijk ontdek ik nu wel een mooie logica om met deze te besluiten: De volgende Tune Of The Week is gekozen op 15 mei 2012 en dat is tevens de dag van mijn eerste podcast. Beverly Ann is destijds 'bezit van de zaak, einde van het vermaak'. Ik heb de plaat iets te vaak gehoord tussen bestelling en aflevering, bovendien is deze door gebrekkige verpakking krom getrokken. De andere zijde gaan we over een paar weken tegenkomen in deze serie, die heeft minder te lijden onder de misvorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten