woensdag 20 december 2023

Week Spot: Bella Brown & The Jealous Lovers


Hoera! Het is gelukt met de 'Honderd achteruit'. Als ik nu flink de turbo aan zet met de Week Spot kan deze wellicht ook nog mee voor woensdag. De Week Spot van deze week moet uit de onderste vijftig komen van de Blauwe Bak Top 100, de selectie die ik zaterdag ga draaien op de radio. Bij voorkeur dan ook nog halverwege de show. En zo kom ik uit bij de nummer 67 in de Blauwe Bak Top 100. Niet alleen een artieste die ik een warm hart toe draag maar idem dito met de platenmaatschappij. Hoewel ik mijn neus ophaal voor digitale singles en enkel van een single spreek als het op cd of vinyl is, kan ik melden dat de zangeres een nieuwe single uit heeft. Digitaal wel te verstaan. De Week Spot is deze week echter voor 'What Will You Leave Behind' van Bella Brown & The Jealous Lovers. Het beschrijft ook mooi de Top 100 van dit jaar. Het beste van toen door artiesten van nu.

De biografie op de website van Bella Brown & The Jealous Lovers is kort en bondig. Stel je eens een band voor waar James Brown en Sharon Jones elkaar ontmoeten en samen een eigentijdse draai geven aan de soul en funk uit de jaren zeventig. Als dat smaakt naar meer dan ben je bij Bella Brown aan het juiste adres. De band komt uit Los Angeles en brengt haar muziek op de moderne wijze aan de man/vrouw. Niet meer lopen leuren langs platenmaatschappijen maar gewoon haar eigen muziek aanbieden via het internet voor 'licensing'. En zo komen we uit bij de vele nieuwe platenmaatschappijen die ik een warm hart toedraag. Er zijn geen contracten voor meerdere platen en andere verplichtingen maar een financiële overeenkomst om een nummer in een gelimiteerde oplage uit te brengen op vinyl.

Het is maart 2022. Ik probeer het nieuws even te vermijden maar ik heb begrepen dat in Oekraïne de vlam in de pan is geslagen. Ik ben meer geschokt als ik lees dat de vroegere gitarist van mijn deathmetalband is overleden. Het is in dit decor dat ik mezelf onderdompel in de soulmuziek en zo in een Facebook-groep kennis maak met het LRK-label. Ik ben razend enthousiast over Laura Rain & The Caesars, ook al zal dat enthousiasme enigszins bekoelen als ik weer beter bij geest ben. Tegen die tijd ben ik LRK Records al wel gaan volgen en de overige platen maken veel goed! Ook ontstaat er een leuk vriendschappelijk contact met Liam, de uitbater van LRK Records uit het Engelse Cambridgeshire. Zo leuk dat ik hem eerder dit jaar heb geholpen kennis te maken met Trambeat. Ik vermoed dat dit de eerste Week Spot van 2024 gaat worden. Ik heb hem ook geconfronteerd met een ander plaatje maar hij begint opeens te slikken als hij de achtergrondinformatie vindt over de zangeres. Deze heeft met verschillende grote namen gewerkt. Ik moet hem nog eens vragen of het iets is geworden?

Terug naar Bella Brown & The Jealous Lovers. Sinds een paar weken is 'Soul Clap' uit als digitale single en ligt een album voor LRK in het verschiet. Vaak wordt zo'n digitale single dan als vinylsingle uitgebracht en daar hoop ik op. Het is iets meer de funky soul terwijl ik Bella het allerliefste hoor in een meer melodieus soulnummer als 'What Will You Leave Behind'. Het is kwart voor negen op mijn klok, volgens mij gaat deze nog mee voor woensdag! Deze vinylsingle heeft geen fotohoesje (net als haar eerste, 'Get Mine') en dus kies ik maar voor het hoesje van de digitale single. En zo is het balletje weer rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten