donderdag 28 december 2023

De handel en wandel van 2023: mei tot en met augustus


Het bericht van gisteren heb ik uit de losse pols geschreven. Ik heb 's middags al wel een lijstje gemaakt van wandel- en fietstochten die ik heb genoemd op Soul-xotica en omdat dit er maar een paar zijn, hoef ik niet naar dit lijstje te kijken? Ik heb eind januari op een zaterdagmiddag vanuit het werk een eind gefietst over onder andere Vledder maar dat ben ik vergeten te vermelden in het bericht. Ik ben niet, zoals ik had gepland, door alle berichten gegaan. Ik vind het persoonlijk ook wel een uitdaging om te proberen een bericht te vullen over vier maanden zonder al teveel opzienbarende hoogtepunten. Qua buitenactiviteiten heeft de camera ruim vier maanden vakantie, ik schiet alleen een paar foto's tijdens de mini-wandeling op 20 augustus. De foto's van de nieuwe apparatuur kan ik niet in mijn archief vinden en herinner me dan de microfoon van Facebook. Met een omweg toch nog een illustratie uit de eigen camera. Laten we het eens hebben over de maanden mei, juni, juli en augustus.

Iets om zorgen over te maken? Nee hoor, allesbehalve! Het gaat gewoon 'lekker'. Ik heb het erg naar mijn zin om post te bezorgen in Steenwijk, hoewel ik op vrijdag vaak in Meppel ben. Ten tijde van een grote mailing ga ik zelfs nog op zaterdag naar Meppel. Vooral op de vrijdag wil ik nog wel eens de neiging hebben om een blokje om te fietsen, maar verder gaat het niet van harte. De fiets die jullie zouden kennen van foto's en berichten van twee jaar geleden is een geruime tijd zoek. Hij is uiteindelijk weer gevonden maar inmiddels geniet ik van het bezorgen met een bak aan het stuur. Nadeel is dan wel weer dat deze transportfietsen erg log zijn en zwaar trappen. Bij de laatste postfiets die ik thuis heb, kan de ene fietstas er niet af. Ofwel: Je krijgt hem er nooit weer op. Tja, toeristisch fietsen met tassen van het bedrijf heeft niet mijn voorkeur en dus is het even voorbij met de 'diagonaal zeven letters'. Qua 'verticaal zeven letters' zijn er geen noemenswaardige tochten die ik kan herinneren. En horizontaal? Tja, dat moet ik altijd nog eens bekijken. Feit is namelijk dat mijn kuitspieren veel minder vaak op slot zitten sinds ik niet meer liggend fiets. Aan de andere kant... het ging wel als een speer!

Ik heb een zeer fraaie teruggave ontvangen van het energiebedrijf en dit helpt me lekker de zomer in. De platenhandel draait op volle toeren en dat hebben jullie kunnen zien aan het aantal 'Singles round-up'-afleveringen van dit jaar. Het vakantiegeld en de erfenis van moeder maakt dat het allemaal nog een stuk eenvoudiger wordt. Fijn, ik heb té lang geldzorgen gehad en vind het wel best zo. Een fiets gaat de grootste schadepost worden uit de erfenis. Uiteraard hoeft zo'n stalen ros niet nieuw te zijn en dus speur ik op de bekende plekken voor een knappe tweedehands. En heel stiekem kijk ik uit naar een Multicycle. De oude gaat het vast niet meer doen na zeven jaar ruststand. Ja, de microfoon is soms lastig tijdens een radioshow en de mixer heeft zijn beste tijd gehad. De laatste is elf jaar oud en ook al zo lang in gebruik voor podcasts en radioshows. De schuiven zouden volgens de folder 100.000 bewegingen kunnen maken voordat ze ermee stoppen en dat tijdstip komt in zicht. Ik ben verwend met mijn oude Behringer want deze heeft een hoogstaande ingebouwde voorversterker voor de draaitafels. Bij zoektochten naar een nieuwe mixer vind ik ofwel peperdure machines of mixers die dit niet hebben.

Tot die tijd schipper ik een beetje met lastige microfoon en mixer. De Skytec-draaitafel die ik vorig jaar juni tweedehands van Marktplaats heb gehaald, haalt opeens erg vreemde toeren uit. Die moet worden vervangen maar de andere Stanton is inmiddels ook elf jaar oud en kan er wel eens mee ophouden. Een setje Reloops dan maar? Iets later vind ik bij een Duitse grootgrutter de Behringer als 'new old stock'. Als microfoon denk ik weer aan een karaoke-microfoon zoals de vorige. Als ik op een woensdagmiddag in Steenwijk ben, kijk ik om het hoekje bij de muziekwinkel van wijlen Jan De Vries. Deze heeft twee klassieke Akai's in de aanbieding. Op het gebied van de computers wordt ook flink geïnvesteerd. Ik heb zo'n weerzin jegens Windows 10 dat ik besluit een Windows 7-laptop te kopen. Deze krijg ik in zijn geheel niet aan de praat en dus moet er alsnog een Windows 10-laptop komen. Dan is het plan om met de 10 dagelijks te gaan internetten en de oude Windows 7-desktop voor de shows te gebruiken. Echter, ik kan de mixer (met microfoon) niet 'herkend' krijgen. Laatste strohalm is om het systeem op de Windows 10 te zetten maar de laatste poging is drie maanden geleden. Het effect is dat ik al maanden uitsluitend vinylshows doe. En nog altijd met de stoere oude XP.

Qua weer is het een vreemde tijd. Met name in juni is er een hele warme periode maar juli is weer pet. In augustus wil het ook niet echt vlotten buiten een enkele fraaie dag om. Ik heb al plannen gemaakt voor de vakantie en dat betekent dat ik helemaal thuis blijf en hier wat werk ga verzetten. Hoe dichter tot de vakantie lijkt het dat de eerste week van september toch wel fraai gaat worden en dus huur ik een fiets voor een week. De tweede week kan ik dan het werk thuis doen. Halverwege de eerste week blijkt dat het mooie weer zich doorzet en ga ik dus de huurperiode verlengen met...? Met een hele lange tijd want dat is het moment dat ik de fiets heb gekocht. Straks wellicht een berichtje over de fietstochten van september tot en met december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten