dinsdag 28 mei 2019

Het zilveren goud: mei 1994 deel II



Het is een traditie van inmiddels een paar jaar. Omdat ik donderdagavond een show heb en vaak vrijdag weer aan het werk moet, ga ik op woensdagmiddag naar mijn moeder en pak op Hemelvaartsdag 's avonds weer de bus naar huis. In 2016 en 2017 is ze met vakantie in Denemarken en bovendien heb ik het in dat eerste jaar zelf ook druk. Het is dan een paar dagen voordat ik de sleutel van Nijeveen moet inleveren en het huis moet nog grondig worden schoon gemaakt. In 2017 fiets ik de Beilerdingspeltoute op deze dag. Vorig jaar ben ik nog op de fiets geweest. De vooruitzichten vallen niet tegen en dus had ik zomaar opnieuw op de fiets kunnen gaan. Toch ga ik morgen ouderwets met de bus en trein en bus. Eerst met de bus naar Meppel waar ik nog een boodschapje heb. Dan met de trein naar Heerenveen en vanuit daar op de bus naar Sneek en vervolgens de bus naar Jutrijp. Klinkt als een buitenlandse reis maar het kan in ongeveer een uur als je de juiste aansluitingen hebt. Vanaf Meppel gerekend want de bus vanuit Uffelte en de trein zijn niet op elkaar afgestemd. Vandaag het laatste deel van 'Het zilveren goud' van de maand mei.

Ik ben vorige week meteen aan de slag gegaan met de 'virtuele kaartenbak' en juni en juli zijn inmiddels gereed. Ik ben ergens weer begonnen met een stapel kaartjes en tot mijn grote verbazing klopt het helemaal met de herinnering qua nummering. Dan zit er vervolgens één plaat bij met een nummer in de 1900 maar dat gaat dan weer niet uitkomen. Het is gokken en vandaar dat ik ook spreek van de 'virtuele kaartenbak' hoewel het van mijn part 'Het zilveren goud' mag blijven heten. De laatste singles van deze maand in 1994 komen van de vlooienmarkt in Sneek. The Humblebums speelt verstoppertje en doet niet mee op de foto. Toch zweer ik je dat ik de plaat in 2013 nog wel eens heb gedraaid in 'The Vinyl Countdown'. Die kan dus niet ver weg zijn!

1799 Take A Letter Maria-R.B. Greaves (Duitsland, Atlantic, 1969)
1800 Wigwam-Bob Dylan (NL, CBS, 1970)
1801 Love Grows-Edison Lighthouse (NL, Stateside, 1970)
1802 Jambalaya-Blue Ridge Rangers (NL, Fantasy, 1973)
1803 You Ain't Seen Nothin' Yet-Bachman Turner Overdrive (NL, Mercury, 1974)

Blue Ridge Rangers heeft nog het plastic hoesje intact waar alle bovenstaande singles oorspronkelijk in zaten. R.B. Greaves heeft een tijdje in de Blauwe Bak gestaan en heeft sinds de jaren negentig een fotohoesje gekregen. Ook heb ik de single in de Engelse persing (op Atco). Bob Dylan heeft later ook eens een hoesje gekregen. Edison Lighthouse heb ik drie of vier jaar geleden in zijn geheel vervangen met fotohoes.

1804 Erotica-Man (NL, Pye, 1969)
1805 Lavender Blue-Sammy Turner (US, Bigtop, 1959)
1806 Shoeshine Boy-The Humblebums (NL, Stateside, 1970)
1807 Somebody's Taken Maria Away-Tom & Mick (NL, Olga, 1968)
1808 Ze Zeggen-Jan Boezeroen (NL, Imperial, 1971)

Man is de laatste uit de serie met de plastic hoesjes. Sammy Turner zit in een Engelse Oriole-hoesje dat ik in 2006 ga gebruiken voor 'Do You Love Me' van The Contours. Het oude hoesje van The Contours is de zelf gemaakte titelhoes van een Jimmie Rogers-single. The Humblebums heeft een prachtig fotohoesje met de prenten van Gerry Rafferty en Billy Connolly. Het hoesje van Tom & Mick laat alle labels zien die aangesloten zijn bij de club van onder andere Willem Duys. Zijn Relax doet de distributie in Nederland van de genoemde labels en andersom brengt het Relax-platen aan de man in andere Europese landen. Daartoe behoort ook het Zweedse Olga-label dat ons Tom & Mick en Benny Andersson's Hep Stars bezorgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten