zondag 19 mei 2019

Het zilveren goud: april 1994 deel XIII



Als het westen des lands in mijn schoenen had gestaan? Dan waren er wellicht veel fiets- of wandelkilometers gemaakt vandaag. Ik kijk vol ongeloof naar de weervideo van vandaag. Is dit wat ze 'fake news' noemen of kan het echt dertien graden schelen tussen het westen en het oosten. Het kan dus wel... Hier is het de hele middag drukkend warm geweest en pas rond een uur of zes hebben we een beetje van de bui mee gekregen. Dezelfde Buienradar vertelt me dat de bui net weer om Uffelte heen gaat en het is me opgevallen dat dit vaker gebeurt. Ik heb een rustige dag gehad. Gisteren heb ik nog wel gefietst! Het halen en brengen op zaterdag altijd problematisch is en het openbaar vervoer helemaal niet om over naar huis te schrijven. Zullen we het erop wagen? Het is prima gegaan met de Pioneer en ik heb terug zelfs nog een eindje om gefietst. Ofwel via Ruinerwold en langs de grasdrogerij naar Oosteinde en vanuit daar naar Havelte. Je wilt er niet aan denken dat je daar panne krijgt maar het is allemaal goed gekomen! De inleiding is bijna vol. Moet ik het nog over het Songfestival hebben. Nee, alstublieft niet! Ik had mijn geld gezet op Madonna maar zelfs zij heeft gefaald! Nu dan het laatste deel van 'Het zilveren goud' van april 1994.

In mijn herinnering wordt Koninginnedag niet echt gevierd in Jutrijp en Hommerts. Op Bevrijdingsdag wordt traditioneel 'De acht van Jutrijp-Hommerts' gelopen. Nog steeds? Ook dat weet ik niet. Wel dat ik hem in 1989 nog heb gelopen. Koninginnedag is vooral een feest in Sneek en in de omringende dorpen is doorgaans weinig te beleven. Dan lees ik in de huis-aan-huis-krant dat Oppenhuizen-Uitwellingerga een programma heeft voor de middag. Onder andere een rommelmarkt en optredens van bands. Nadat ik thuis heb gegeten, stap ik 's middags opnieuw op de fiets voor een bezoekje aan 'Top En Twel'. Of het nu een rommelmarkt of een kindervrijmarkt is geweest? Mijn herinnering heeft enkele gaten daar, alsook welke band daar heeft opgetreden. De platenjacht is de hoofdmoot van mijn bezoek en ik kom thuis met deze zes singles.

1781 Get Off-Foxy (NL, TK, 1978)
1782 Sara-Starship (Duitsland, Grunt, 1985)
1783 Dance All Night-Eastwood (NL, Philips, 1975)
1784 Sure Feels Good-Elvin Bishop (NL, Capricorn, 1975)
1785 Surrender-Cheap Trick (NL, Epic, 1979)
1786 Red Light Street-Backdoor Lovers (NL, Face, 1988)

Alle singles zijn precies zoals ik ze vijfentwintig jaar geleden heb gevonden. Foxy kan overigens ook nog van 's ochtends zijn, maar dat maakt niet uit. De single van Backdoor Lovers interesseert me omdat op de achterkant van het hoesje een advertentie staat van café De Karre in Tuk. Ik zal het later nog vaak over de single hebben met Richard, de bassist van Backdoor Lovers. Bij het grote publiek beter bekend als de 'dirigent' van Mannenkoor Karrespoor. Hij is nog altijd actief in de muziek en speelt over twee weken naast mijn huis tijdens het Uffelterfeest. Zijn laatste project heet Stonegood en dat voorziet Nederlandstalige meezingers van een platte Engelse tekst. Het is een geheide hit in iedere feesttent maar ik laat andermaal verstek gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten