zaterdag 9 oktober 2010

wat koop je nog voor...?


Met dank aan de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam voor de kop. Was een kassakoopje... Een blog is confronterend voor de schrijver. Verklaar u nader! Toen ik een paar maanden geleden besloot al mijn vinylaankopen met mijn talrijke volgers te delen, was ik al even bang voor de 'neurotische vinylwoede' die zo nu en dan opsteekt. En dan nu. Wat zal ik doen? Gewoon een hoesje uitzoeken bij Peter en een lulverhaal er omheen breien?

Hup! Voor de draad ermee... Vergelijk het met een boodschap in een kleine kamer. Het moet eruit. Zonder om te kijken, spoel je door. Zou je later een foto ervan vinden, dan voel je geen emotie. Waarom niet? Het is iets van jou, dat je hebt afgescheiden.

Met de 'neurotische vinylwoede' is het tegengestelde waar. Je haalt iets in huis dat niet van je was, maar nu wel. Als ik later deze 17,5 centimeter-schijven terug vind, zal ik geen emotie vallen. Ik zal zelfs vergeten waar en wanneer ik ze heb gekocht.

Boedelruiming Van Der Laan rekent nog in guldens, waardoor cd's onbetaalbaar zijn (Goed zo! Ik heb 'Drag' van k.d. lang laten liggen! Je leert het al!). Hij zal bijna het woord 'rijksdaalder' uitspreken, maar herstelt zich. Zeven singles. Mag niet klagen, maar sta evenmin te juichen...

* Baccara- Sorry I'm A Lady
* Cheap Trick- Ain't That A Shame
* Cheap Trick- If You Want My Love
* Robert Gordon & Link Wray- Red Hot
* Patrick Hernandez- Born To Be Alive
* Lighttown Skifflegroup- This Train
* Mary Jane Girls- In My House

Geen opmerkingen:

Een reactie posten