zaterdag 2 oktober 2010

dubbeldraaien


Het is algemeen bekend dat je van Dubbeldrank twee keer zo dronken wordt als van Appelsientje... Na een avondje draaien, ben ik vaak de volgende dag een beetje draaierig. Vandaag was het dubbeldraaien, waardoor ik naar verwachting dinsdag nog op mijn benen sta te tollen. Aanvankelijk zou ik enkel vanmiddag draaien, maar omdat het Tiroler Underground DJ Team niet voorbij de Oostenrijkse grens kwam, ging ik vanavond 'in de fout'.

Vanmiddag was maar matig succesvol. De open dag in De Buze was niet drukbezocht en ik wilde niet de concurrentie aanbinden met de heavy metal-soundtrack van het computerspel Guitar Hero. Op het laatst was het zo rustig dat ik er dankbaar gebruik van maakte om lekker luid northern soul te draaien. Maar het kreeg nog een staartje...

Daarvoor haalde ik mijn bakjes café-platen van huis. Er speelden vier bands. Het debuut van de jeugdige punkrockers WUB8, de belegen blues van Greyhound, de motorclub-blues van Solid en de snoeiharde electroclash van Chaos Industry. Voor WUB8 en Greyhound draaide ik 100 mph northern soul-stampers, daarna 'fout' op mijn manier. Geen klachten, wél een merkwaardig verzoek.

De cd-hoes hierboven verraadt het al: 'Surfin' Bird' van The Trashmen. Vermoedelijk zit het sindskort in een computerspel. Mij best! Ik heb de single altijd bij me. De 'Raining Blood' van Slayer van de jaren zestig!

Verder vooral creatief fout: de 12"-versie van 'Relax' van Frankie Goes To Hollywood, stokoude rock en twist, 'Tante Mien Mag Ik Je Poesje Even Zien' en 'Onze Poes En Buurmans Kater', Madonna en Taroub tot slot. Traditie moet je erin houden, vooral de Arabische!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten