zaterdag 16 oktober 2010

JL De Behanger


Als ik zou beweren dat ik de halve dag platen bijeen gezocht had, zou ik liegen. Nee, ik heb dat tot half vier uitgesteld en eerst met de elpees begonnen. Vreemd genoeg kwam ik geen Jimmy Smith tegen, evenmin de oude meesters van de blues. Wél 'Popshopping 2' en die ging mee! Verder een hoop seventies rock die het goed doet in De Karre, daar ik nogal wat Karrevolk verwachtte. Het was niet nodig geweest...

,,Ik denk dat ik veel northern soul ga draaien", zeg ik tegen programmeur Dirk als die mij ophaalt. ,,Dat vind ik helemaal niet erg", antwoordt die. Dus had ik het nog meer met een Jantje-van-Leiden ervan kunnen afbrengen.

Ruim baan voor de blauwe bak, nadat ik geopend heb met 'Expo K71' van 'Popshopping'. Tot Street begint te spelen zijn het alleen maar de kneiters. 'Appleknockers Flophouse' van Cuby komt van elpee. Tevreden geluiden uit het publiek, maar niet wild enthousiast. Enerzijds begrijpelijk omdat er maar vijfentwintig bezoekers zijn, maar ik had wel verwacht dat de northern soul minder behang zou zijn als bij grindcore-concerten.

In de pauze doe ik wat jaren tachtig. Geen herkenning bij 'Prima Nina In Extase' van Nina Hagen. Dan zakt me de moed in de schoenen. De rest van de avond draai ik uitsluitend wat ik zelf wil horen, er is enkel respons bij de zeldzame superhit. Erg jammer, want ik hou er niet zo van om behang te zijn. Zelfs bovenstaande single met flitsend pianospel van Brood lokt geen reactie uit. Volgende keer beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten