dinsdag 12 oktober 2010

moatie!


Als ik jullie, mijn dierbare lezers, had gevraagd om tien maal naar 'the queen of rock' te raden, had ik enkele tientallen namen te horen gekregen. Misschien zelfs een enkele dubbele. Maar ik durf mijn hand er om te verwedden dat niemand met Chi Coltrane was gekomen. Ik had het zelf ook niet bedacht! Toch wordt Chi met die eretitel aangekondigd.

Ik meende vanmiddag even dat ik hallicuneerde. Een poster met de melding dat Chi komende zaterdag optreedt in De Meenthe, de lokale schouwburg.

Een paar jaar geleden stond Melanie in De Meenthe. Een vriend die na zijn eerste pretsigaret voorgoed in 1969 is blijven hangen, was er naar toe geweest. Een 'gezellige' avond was zijn conclusie. Aangezien De Meenthe nogal prijzig is, zie ik een 'gezellige' avond van dertig euro niet zitten.

En uitgerekend zaterdag! Nu is de Herman Brood-coverband in De Buze niet wereldschokkend, maar de omlijstende deejay is het omfietsen waard. Dat ben ik... Waardoor ik ook al het concert van Siena Root in Zwolle moet missen. En Chi Coltrane? Tja, daar heb ik toch wel een zwak voor.

Voornamelijk vanwege haar voorzichtige kennismaking in Nederland: de single 'Thunder And Lightning' uit de herfst van 1972. Een lekker fel nummer met Chi in extase. 'Go Like Elijah' is behoorlijk stukgedraaid met dank aan onze aprés ski-vrienden, maar 'You Were My Friend' mag er ook zijn.

Net als Melanie lijkt het me dat Chi naast haar eigen hits ook een graai zal doen uit klassiekers uit de rockgeschiedenis. Chi als Janis? Kate Bush? Joni Mitchell? Nee, ik heb er vrede mee. Ik hou het bij haar singles...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten