donderdag 7 oktober 2010

drama-Truus par excellence


Ik bedacht vanochtend om half zeven dat ik over Antony zou schrijven, het heeft dus niets met de actualiteit te maken. Voor mijn anonieme buitenlandse volger: Acteur en zanger (Hero) Antonie Kamerling heeft zelfmoord gepleegd. Antony And The Johnstons was deze ochtend het eerste liedje dat op mijn mp3-speler voorbij kwam. In de zomer van 2005 dook zijn naam overal op. Toen ik 'I Am A Bird Now' in mijn handen hield bij Minstrel, zei de verkoper: ,,Dat vindt je vast niet wat, maar deze MOET je hebben". Hij wees op 'Noah's Ark' van Cocorosie.

Een zwaar overdreven heer, treurige liedjes en sobere begeleiding. Niet mijn kop thee, dus dan maar Cocorosie gekocht. En warempel, wie hoor ik daar balken op 'Beautiful Boyz'? Ja hoor! Antony! (Die 'h' werd toen niet gebruikt, maar is gemeengoed geworden). Samen met 'Tekno Love Song' overigens wel een goede reden om na vijf jaar het vinyl af te stoffen!

Over het exacte geslacht van Antony Hegarty bestaan wilde verhalen. Duidelijk is dat de geboren Brit in een identiteitscrisis zit. Ik heb tot januari een ontzettende hekel aan die overdreven nicht gehad.

Ik zit radio te luisteren. Ja, het is duidelijk Antony, maar dat liedje... 'Got me looking so crazy right now'. Ik veer op. Het is 'Crazy In Love', een cover van Beyoncé met Jay-Z. Die leuke zomerhit uit 2003 met de sample van The Chi-Lites, maar nu sober en stemmig. En het komt Antony uit de tenen!

Wat niemand in vier jaar is gelukt, is gebeurd: Ik heb Antony in mijn hart gesloten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten