zondag 3 oktober 2010

'stayaway'!


Eigenlijk heb ik geluk dat mijn telefoon mankementen heeft. In mijn terugblik op de 'hersenschuddingschijven' zitten twee albums waarmee ik snel klaar ben. Korte postings dus! In deze rubriek heb ik overigens nog drie artiesten te gaan, dus het einde is in zicht. Ditmaal aandacht voor de dubbel-cd 'Aerial', de langverwachte comeback van Kate Bush. Nu mag ze dan echt met pensioen! Niet dat ze nu al zo oud is, twee- of drieƫnvijftig, maar als ze niet meer heeft te vertellen?

De toon is gezet. Doorgaans doe ik wat huiswerk als ik iets niet zeker weet. Mocht iemand een fout vinden, dan geef ik het meteen toe! Het is reinste desinteresse dat ik het hoesje niet heb opgezocht!

Het eerste werk heet 'A Sea Of Honey', de 2e cd 'A Sky Of Honey' is een songcyclus, een concept, een popopera. Hoe modern de muziek ook mag zijn, het idee is zo 1972 als een lavalamp!

Nummer twee op cd1 is op single uitgebracht, maar Radio 2 heeft er geen hit uitgesleept. ,,Vind je haar niet uitstekend Tori Amos nadoen?", schreef mijn Steenen Tijdperk Forum-collega Professor O'Pop. Zijn voorspelling is uitgekomen. ,,Die ga je niet grijs draaien".

Terwijl dat die twee eenzame luisterbeurten allerminst een straf waren! Kaatje is nog goed bij stem, de teksten intelligen, de muziek eigentijds, maar verder...? Alles klopt. Niet dat ik een valse uithaal wil van Kate Bush, maar het geheel is zo feilloos en glad, dat het je koud laat. Via het krantje van Neckermann leerde ik gisteren de 'jegging' kennen. Van buitenaf lijkt het een spijkerbroek met een indrukwekkend levensverhaal met wassingen en bijna versleten plekken. Het blijkt een doodgewone legging met opdruk. Onherroepelijk moest ik denken aan 'Aerial' van Kate Bush...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten