vrijdag 28 oktober 2022

Singles round-up: oktober 6


Het is op zichzelf best een fraaie opzet: Vijf platen per keer. Dat tikt aan in het aantal berichten en dat heb ik momenteel wel nodig. Ik wil nog altijd maandag met 31 berichten eindigen hoewel ik het ook wel donkerder ga inzien. Enfin, ik heb net 'Labelled With Love' gedaan met een focus op het Deram-label en ga de show later wellicht nog eens uploaden. Omdat ik met name in het eerste deel van de show er niet lekker in zit, heb ik het nog niet onmiddellijk gedaan maar aan de andere kant... muzikaal is het een geweldige show al zeg ik het zelf. Nu maar in één ruk door met de 'Singles round-up'. Het zou me sieren als ik vanavond drie berichten zou doen. Hierbij de volgende vijf uit de partij van Mark.

* Madlyn Quebec- Better Than My Best (US, Venture, 1969)
De eerste plaat in de Blauwe Bak-collectie waarvan de artiestennaam met een Q begint. Uiteraard sorteer ik de platen bij artiesten op de achternaam. 'Better' heeft in het intro al een atmosfeer te pakken waar ik in wil wonen. Het komt Madlyn lekker uit de tenen. De plaat is geproduceerd door Clarence Paul die eerder met Stevie Wonder heeft gewerkt en dat is niet helemaal toeval. Venture is immers een Westcoast-divisie van Motown opgezet door William 'Mickey' Stevenson. De eigenlijke a-kant is 'The Love I've Been Looking For' en dat is een andere fraaie ballade. Een bombastisch intro maar daarna wordt het eenvoudig met piano en begeleiding waarna het orkest alleen in de refreintjes nog wat aanzwelt. Twee puike kanten!

* Jerry Rix- Hands Full Of Nothing (US, AVI, 1977)
Dit is een paar weken geleden al de Week Spot geweest omdat ik écht niet langer kon wachten.

* David Sea- I Really Want To See You Tonight (US, Magic City, 1986)
Ik heb een paar jaar geleden 'Angel' gekocht van David Sea en dit plaatje zit vooral de laatste jaren flink in de lift. Volgens mij heb ik minder dan vijf pond betaald voor de plaat en hij zit inmiddels rond de twintig. Het is nog even afwachten of dit ook gaat gebeuren met 'I Really Want To See You Tonight'. Ik heb tijdens een show de andere kant al gecheckt maar dat is niet veel. Dit is feitelijk een cover van 'I'd Really Love To See You Tonight' van England Dan en John Ford Coley, ook al herken je dat pas als je bij het refrein uit komt. Het is een fraai geval van een cover die 'eigen' wordt gemaakt door een andere artiest zonder dat dit het origineel schade aan doet. Hulde!

* Joe Simon- One Step At A Time (US, Spring, 1977)
Van Joe Simon kan ik nooit genoeg krijgen. Hier doet hij een single met de legendarische Teddy Randazzo en 'One Step At A Time' is zeer prettige disco. De keerzijde heet 'A Trace Of Your Love' en dat is een zeldzaam moment waar Teddy de orkestratie er té dik bovenop gooit. Erg jammer maar 'One Step At A Time' maakt dat in één klap goed.

* Carol Smith- What A Man (US, Hot Rays, 1983)
Carol is zeer ambitieus in 1983 want dit heeft meteen een dubbele a-kant. 'What A Man' is de kant waarvoor ik het heb gereserveerd en dat is prettige post-disco en voor een onafhankelijk label klinkt het als een productie voor een groter label. 'Loving Peter To Pay Back Paul' heet kantje 'AA' en dat is meer een midtempo ballad-kant. Ik hou het dus bij de A-kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten