woensdag 12 februari 2020

Week Spot: Jimmy Dockett



Nadat Ciara afgelopen weekend heeft huis gehouden in mijn hoofd begint het weer rustig te worden en klaart het her en der al een beetje op. Ik heb desondanks op het werk laten weten dat ik in ieder geval deze week nog vrijaf wil. Intussen probeer ik 'leuke dingen' te doen en omdat mijn dampvloeistof bijna op is, organiseer ik een fietstochtje naar Diever en Dwingeloo. Bij de kringloopwinkels in Dieverbrug en Dwingeloo koop ik totaal vijf singles, niets bijzonders, en ik twijfel momenteel even of ik de, vanmiddag gearriveerde, single van Nobody's Children bij deze vijf zal voegen of bij de singles van Mark. En of ik wellicht een tijdje wacht met de vijf totdat er meerdere kringloopvondsten zijn gedaan in deze maand. Hoe dan ook: Eerst maar eens de Week Spot aankondigen van deze week en daar ben ik heel erg snel klaar mee: 'Count Your Blessings And Move On' van Jimmy Dockett uit 1973.

Ik heb nog even mijn hoop gevestigd op Sir Shambling, maar deze heeft helaas ook geen biografie van Jimmy Dockett. Het is een redelijk beknopt verhaal. Een geboortedatum, een sterfdatum, de naam van zijn vrouw waarmee hij ook platen opneemt en een rits singles op 45cat waarvan de meeste op zijn eigen Flo-Feel-label. James Alfred Dockett wordt op 1 februari 1941 geboren in Conyers in de staat Georgia. Hij is met name in de jaren zeventig en tachtig actief als soulzanger en eveneens betrokken in dd disco. Met zijn vrouw Barbara Stroman vormt hij in 1979 het duo Interlude hoewel ze kort daarna weer onder hun eigen namen uitkomen op de platen. In de jaren tachtig maken ze platen voor het Star-Vision label dat vermoedelijk eveneens van Dockett zelf is geweest. Het enige andere dat we weten is dat Jimmy op 22 juli 2013 is overleden en Discogs heeft links naar twee pagina's die met de uitvaart hebben te maken. Helaas zijn de biografieën en het gedetailleerde 'in memoriam' daar al verdwenen van de site. Hierdoor kan ik niet veel meer zinnigs vertellen over Jimmy Dockett en wat ons rest is de muziek.

Ik reserveer de single aanvankelijk voor 'When We First Met', maar de reden is me ontgaan als de single binnen komt in de collectie. Het is al snel 'Count Your Blessings And Move On' dat de meeste stemmen krijgt. Sinds ik de plaat zaterdagavond in 'Do The 45' heb gedraaid, blijft deze door mijn hoofd spoken en is dit wellicht het moment om de single tot Week Spot te bombarderen. Hetgeen dus resulteert in dit korte bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten