vrijdag 21 februari 2020

Singles round-up: februari 6



Op de eerste zaterdag van de vakantie van afgelopen jaar ben ik naar Dwingeloo gelopen. Aanvankelijk is het plan om daar boodschappen te doen en dan met de bus naar huis te gaan. De bussen rijden eens in het anderhalf uur en dus zorg ik dat ik ruim op tijd bij de halte sta. Dan komt de bus niet opdagen en ben ik genoodzaakt naar Wittelterbrug te lopen om daar de bus te pakken naar Uffelte. Op aanraden van de buschauffeur leg ik een klacht neer bij de vervoerder. Deze legt uit dat de bus met een mankement in Meppel is blijven staan en stuurt me een dagkaartje dat ik tot en met 15 maart kan gebruiken. Alleen... houdt het er geen rekening mee dat per 1 januari alle stempelautomaten uit de bus zijn verdwenen. Met andere woorden: Ik kan morgen zo weer in de bus stappen! Of ik dat ga doen? Ik heb vandaag met zes chauffeurs te maken gehad en eentje daarvan is erg 'lastig'. Het voelt ook niet helemaal goed. Ik zou kunnen proberen om nog eens in de komende weken naar Groningen te gaan, maar wellicht kan ik beter een nieuwe klacht neer leggen bij de vervoerder om nu wel een presentje te krijgen waarvoor ik me niet zo hoef te schamen als vandaag. Het reizen naar Emmen is een stuk eenvoudiger geworden. Eerder ging de bus van Meppel naar Assen en terug met een rondje Dwingeloo en Diever als extraatje. Voor Assen moet je nu overstappen op Dieverbrug en de bus vanaf Meppel gaat via Dwingeloo, Spier en Wijster naar het station in Beilen. Overstappen op de bus naar Zweeloo en deze gaat via Westerbork, Orvelte en Wezup. Tot slot vooral over de snelweg langs Noordsleen en naar Emmen. De overstap op Beilen is de heenweg tien minuten en is de langste tijd dat je staat te wachten. In een anderhalf uur ben ik van Uffelte in Emmen. Ik denk dat ik straks een derde deel doe en de single in één keer allemaal behandel zodat ik ze in de koffers en bakken kan zetten. Hier alvast het tweede deel.

* Norman Greenbaum- Spirit In The Sky (UK, Reprise, 1969, re: 1981)
'1969' heb ik overgenomen van het label hoewel de plaat voor het eerst in 1968 is uitgebracht. Ik heb in Mossley enige tijd de originele Engelse persing gehad. Bij die van vanmiddag ben ik vooral benieuwd naar het label. Het blijkt de 1981-heruitgave te zijn en origineel met een 'unieke' fotohoes. Deze ontbreekt hier dan weer maar het hoeft dan ook niet meer dan vijftig cent te kosten.

* The Ides Of March- Vehicle (NL, Warner Bros., 1970)
Hier sta ik toch een tijdje mee in de handen. Een euro is geen geld, maar... ik heb de single in 1992 zelf van een hoesje voorzien en hecht nog steeds veel waarde aan dat artistieke en journalistieke initiatief. Toch maar overstag gegaan en de single is niet beter dan degene die ik heb. De hoesjes worden verwisseld of... ik laat mijn eigen hoesje als souvenir in de bak staan. O ja, laat er geen misverstanden over bestaan: 'Vehicle' is een topnummer, maar ik heb zelf een paar jaar geleden het gevoelige en zeer melodieuze 'Lead Me Home Gently' in mijn hart gesloten. 'Double-sider'!

* Jesus Loves You- Generations Of Love (Duitsland, Virgin, 1991)
Het is bijna een kwart eeuw geleden dat ook mijn tweede broer Nederland heeft verruild voor Denemarken. Kort voor zijn vertrek neem ik voor een paar tientjes een tas vol cd-singles van hem over en Jesus Loves You zit daar eveneens tussen. Nu heb ik het eindelijk eens op vinyl want het is een nummer waar ik de afgelopen vijfentwintig jaar alleen maar meer van ben gaan houden.

* The Knack- My Sharona (NL, Capitol, 1979)
Het is een paar jaar geleden met een verjaardagsfeestje van Wolfman Radio als een luisteraar ons, presentatoren, vraagt welke plaat je nóóit zou willen draaien in je show. Een paar voorspelbare voorbeelden. Mijn antwoord is 'Paradise By The Dashboard Light' van Meat Loaf. En nee... die heb ik ook nooit gedraaid! Wel eens 'You Took The Words Right Out Of My Mouth', maar niet dat vermaledijde 'Dashboard Light' dat ik eerst dagelijks in De Bilt moest horen en vervolgens verplicht moest draaien in 'Classics'. Mijn collega van de seventies-show komt met een antwoord waarvan we allemaal versteld staan: 'My Sharona' van The Knack. Waarom niet??? ,,Ik vind het gewoon niet een leuk nummer", is zijn motivatie. De plaat wordt sindsdien vaak aangevraagd bij mij in de shows maar ik heb de single niet. Vandaag toch eindelijk eens in de pocket en een fraaie Nederlandse met fotohoes voor vijftig hele centen.

* Limmie & The Family Cookin'- Here's Tomorrow (UK, Avco, 1974)
Ik 'ontdek' dit b-kantje van 'A Walkin' Miracle' als ik de Duitse single op de kop tik. Een paar jaar later tref ik de Engelse persing bij de kringloop in Havelte maar de vreugde is kortstondig. De plaat is namelijk zo krom als een hoepel en nu heb ik dan wel een vlakke Engelse persing. Die mag de Duitse vervangen in de Blauwe Bak!

* Mark Lindsay- Arizona (NL, CBS, 1969)
Leuk voor in de jaren zestig-bak. Ik ben sowieso al niet een hele grote fan van Mark Lindsay's solo-werk buiten 'Miss America' en dit 'Arizona' spreekt me in de verste verten niet aan.

* L.T.D.- For You (US, Montage, 1983)
Er mag worden gegokt voor vijftig cent. Hoe kun je immers mis grijpen met L.T.D. 'For You' klinkt alsof deze uit dezelfde straat komt als 'Shine On' maar dat maakt het per definitie niet veel interessanter. B-kant is daarentegen het meer funky disco-werk en hierbij valt ook de naam van Robert Palmer op in de credits. Blauwe Bak voor 'Party With You'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten