vrijdag 18 november 2016

Week Spot kwartet: week 46



Omdat ik nog steeds niet bekomen ben van het vorige weekend, heb ik afgelopen nacht niet de moed om een fatsoenlijk bericht uit te typen. In plaats van een Jantje-van-Leiden vandaag maar liefst twee berichten, het is immers alweer drie weken sinds mijn laatste bezoek aan De Tafel. De aanwinsten van dat bezoek later, maar eerst het kwartetje Week Spot's van de afgelopen vier jaar.

2012: Didn't I-Jackie Wilson
In februari 2013 hou ik een grote opruiming. Ik kieper mijn Podomatic-account leeg en zet alles op de laptop. Totdat dit apparaat twee weken later een fatale crash doormaakt. Alles weg! Van de 'Soul-x-rated' heb ik nog een handjevol Engelstalige afleveringen. De tweede 'Do The 45' zit daar eveneens tussen en dat spijt me toch wel! Ik heb deze een tijd lang beschouwd als één van de beste shows die ik ooit heb gemaakt. Ik ben de zenuwen van de eerste show kwijt en doe deze een stuk ontspannender. Bovendien heb ik van tevoren al een paar aardige 'links' bedacht. De Week Spot van de betreffende week is 'Didn't I' van Jackie Wilson. Ik ga niet te diep in op de materie in de show, maar ik heb de voorgaande week uitgelegd dat de Week Spot veelal een recente aankoop is en dat is Jackie Wilson allerminst. De plaat 'slaapt' twintig jaar in mijn bakken voordat ik het nummer ontdek. De rest is geschiedenis! 'Didn't I' is niet zomaar een favoriet geworden bij mij. Sinds jaar en dag beschouw ik Jackie Wilson als de 'King Of Soul' en ik weet zeker dat Otis Redding (de 'king' voor het klootjesvolk) het met me eens zal zijn. 'Didn't I' geeft me vier jaar later nog net zoveel schik als ooit tevoren!

2013: Nothing Can Stop Me-Gene Chandler
Ik denk iets 'bijzonders' te hebben gevonden als ik deze in een veiling win. Dat valt in werkelijkheid reuze mee! Zó obscuur is 'Nothing Can Stop Me' van Gene Chandler niet en bovendien lijkt dit blauwe Constellation-label de meest gangbare te zijn van het stel label-variaties. Voor een Northern Soul-collectie staat het nummer als een huis en hoewel het niet al té 'Wigan Casino' is, komt het tegenwoordig nauwelijks meer aan bod. Eigenlijk is dit in 2014 al het geval want dit is zo'n geval van 'Bezit van de zaak'. Zeker niet slecht, maar ik weet altijd weer meer 'interessante' platen in de bakken te vinden.

2014: Floy Joy-The Supremes
De datum voor de zesde 'The Big One' is reeds bekend gemaakt. Volgend jaar geen uitgebreid feest op de radio vanwege mijn vijfde Wolfman Radio-verjaardag. 'The Big One' begint op 10 november 2017. Twee jaar geleden was 'The Big One' in dit weekend. De Week Spot is erg 'Specialized'. Ik koop de plaat in januari in Borehamwood, de dag vooraf aan het Specialized-optreden in Watford. Omdat 'Floy Joy' duidelijk heeft 'gespeeld' dat weekend is het van tevoren bekend dat dit de Week Spot gaat worden in het weekend van 'The Big One'. Het is ook nog eens de eerste TBO waar ik de 'homebase' doe en de meest memorabele tot nu toe. 'Floy Joy' staat met 'Nathan Jones' en 'Your Wonderful Sweet Sweet Love' nog altijd in de Blauwe Bak-koffer, alle werk mét Diana Ross is verhuisd naar de reserve-Blauwe Bak of in enkele gevallen zelfs de reguliere jaren zestig-bak. 'Floy Joy' mag vooral als herinnering aan dat onvergetelijke weekend in Radlett.

2015: What's The Use-Barbara & The Uniques
Een jaar geleden is het eveneens 'The Big One', alleen heeft de Week Spot daar dit jaar niets mee van doen. Ik heb even daarvoor een partijtje singles gekocht bij Buydiscorecords waaronder ook deze van Barbara & The Uniques. De a-kant is een hit geweest en daardoor is de single vrij courant, toch lijkt het alsof deze b-kant nog grotendeels onontdekt is. Ik probeer daar reeds een jaar verandering in te brengen met nog weinig resultaat. De dag gaat nog wel komen voor dit uitstekende 'What's The Use'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten