zaterdag 24 augustus 2024

Week Spot Kwartet: week 34


Vanmiddag rond een uurtje of vijf is mijn vakantie begonnen. Of wellicht eerder? Ik heb niet op de klok gekeken. Doorgaans is er niet veel post op zaterdag maar vandaag hebben we opeens een mailing van de gemeente. De afdeling planning heeft totaal niet corresponderende wijken voor me in gedachten maar na overleg met mijn chef doe ik alleen de oostelijke wijken van Steenwijk. Dat vult op zichzelf mijn eigen fietstas want ik doe het wederom op de eigen fiets. Waarom? Scheelt me een stuk terug fietsen naar de zaak na afloop. In het Week Spot Kwartet is het ook een en al vakantie met uitzondering van vorig jaar. Vorig jaar is mijn vakantie pas in september begonnen. Ik heb zojuist wél een show gedaan, volgens mij is dat in 2020 en 2021 niet het geval. Heb ik daar al rekening mee gehouden in 2020? Dat weet ik niet meer. Enfin, hier zijn de Week Spots uit de afgelopen vier jaar.

2020: Who Are You Gonna Love - Rozetta Johnson (1971)
'The Vinyl Summer Spirit Of 1971' heeft lang op zich laten wachten. Ik probeer een beetje voor de geest te halen hoe de 'mindset' is geweest in de eerste week van de vakantie. Okay, ik weet te herinneren dat ik aardig diep zit in de weerstand tegen de 'gezondheidsmaatregelen'. Ik kijk dus veel video's en volg via sociale media een 'live'-video van een manifestatie in Den Haag waar fors wordt ingegrepen door de Romeo's. Aan het einde van deze dag heb ik een wijs besluit genomen: Ik moet er hoe dan ook even tussenuit. Het kamperen in Ruinen is dan al op de tocht komen te staan door een verwachte storm op dinsdag en het plan van Warnsveld is vrijdagmiddag geboren. Het is een even jaar en dat betekent dat ik andermaal weer niet de slaap kan vatten voor de vakantie. Met andere woorden: Ik blijf bijna de hele nacht op en tracht iets te rusten in de vroege morgen. De ogen dicht lukt niet, maar het rusten gaat me goed af. Ik heb de single van Rozetta Johnson dan pas op de kop getikt en dus is het een nummer dat echt voor me 'speelt' in deze tijd, in tegenstelling tot sommige andere Week Spots in het kader van 'The Vinyl Summer Spirit Of'. Deze serie besluit ik in 2020 volgende week pas met twee afleveringen uit 1976. En een Week Spot die ik niet beter had kunnen selecteren voor die week!

2021: Get Another Love - Chantal Curtis (1979)
Voor mijn radiocollega Lee staat het als een paal boven water: 1979 is zijn meest ultieme muziekjaar. Hij is dan elf jaar oud en staat onder sterke invloed van zijn iets oudere broer die de plaatjes thuis brengt. Het is voor hem ook de begintijd van de 'youth club' waar hij kennis maakt met allerhande muziekstijlen en -stromingen. In 2021 heb ik dit eerste weekend alvast gereserveerd voor eventuele overnachtingen elders, maar ik zal in 2021 geen nachten weg gaan. Wel haal ik deze zaterdag de elektrische fiets uit Havelte die me een week zal vergezellen op fietstochten van en naar Uffelte. Ik ben dan al van plan om zaterdag geen show te doen en Lee zal aanvankelijk 1979 doen op de zondagavond. Als dan blijkt dat ik gewoon thuis ben, stel ik hem voor een selectie te maken uit mijn singles van 1979. Dat levert een verrassende lijst op! Toch moet ik zélf ook nog eens 1979 doen en....?

2022: When It's Love - Direct Current (1979)
Precies een jaar later doe ik tijdens dit weekend mijn eigen versie van 1979. De soulplaten op de zaterdag en mijn persoonlijke favorieten op zondag. Ik heb even moeten checken. Mijn vakantie begint pas in deze week. Het is het laatste weekend van 'The Vinyl Summer Spirit Of' en in 'Do The 45' begin ik pas in oktober met 'The 2022 Collection'. Ik ben er nog steeds niet aan toegekomen om een upgrade te vinden van deze single. De lange versie op de b-kant is niet te versmaden, maar ook ontzettend uit het lood geslagen. Ergens heb ik wel zin in de 12" van deze plaat.

2023: I Just Can't Stop Loving You - Cornelius Brothers & Sister Rose (1973)
In 2023 heb ik nog een week te gaan voordat ik vakantie mag vieren. Ik besluit 'The Vinyl Summer Spirit' met een nieuwe poging tot 1973. Ik heb eerder een show over 1973 in 2021 gedaan en zoals met zoveel jaren is het origineel 'onovertroffen'. Toch is 1973 wel aardig omdat het precies een halve eeuw is geleden en ik recent erg veel platen uit 1973 heb gekocht. Even terug naar 2024. Ik heb vanavond 'The Vinyl Summer Spirit Of 2022' gedaan en dat is de laatste aflevering. Volgende week ga ik in 'Do The 45' me bezig houden met 'The 2024 Collection'. Morgen presenteer ik jullie de nummers 100 tot en met 51 van de Gele Bak Top 100 op de radio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten