zondag 11 augustus 2024

Week Spot Kwartet: week 32


Nog twee weken tot de vakantie? Het klinkt stom, maar ik moet het nog checken. Ik geloof dat ik een week eerder heb ten opzichte van vorig jaar en toen was ik begin september vrij. Volgens mij is het nu de laatste week augustus en eerste week september. Plannen? Verschillende en zeer uiteenlopend. Eerst even kijken wat het weer gaat doen in deze weken. Nachten weg? Wie weet... Het logeerpartijtje in april is me eigenlijk wel goed bevallen. Op de fiets zonder al teveel bagage ergens naartoe fietsen en vanuit daar de omgeving af struinen. Terwijl ik nog aan mijn laatste ronde koffie zit, kan ik eerst wel het Week Spot Kwartet van deze week doornemen. Door het witte en zilveren label kan ik de foto niet echt goed krijgen, maar ach... Het is alleen maar ter illustratie.

2020: The Only Way I Know How To Love You - Joe Tex (1970)
In de eerste jaren van de Vinyl Summer Spirit heb ik al enkele 'favoriete' jaren behandeld en dat heeft een aantal prachtige shows opgeleverd waar ik jaren later nog altijd naar luister. Ik zou gemakkelijk opnieuw een Vinyl Summer Spirit Of 1970 kunnen doen maar het wordt nooit zo goed als in 2020. Vandaar dat ik voor 2024 voor een hele nieuwe aanpak heb gekozen. De meest memorabele keer dat ik naar de show luister, is de terugweg vanuit Warnsveld. Met de storm in de rug brengt het vanaf Boerhaar via Raalte tot voorbij Dalfsen. Dan heb ik het over de uitzending van de zondag. Joe Tex verrast me een beetje met deze opname want ik ken hem vooral van de méér agressieve funk dan van een ballade. Vandaar dat ik deze als Week Spot wil hebben maar achteraf? Ik geloof niet dat ik de plaat ooit nog eens heb gedraaid sinds die week. Bij gebrek aan beter en Joe Tex verdient na tien jaar wel eens een verhaaltje op Soul-xotica.

2021: You've Been Hunchin All Night - Catherine Miller (1977)
Eigenlijk heb ik dit plaatje gekocht voor de andere kant: 'Life Is Like A Checkerboard'. Dat nummer is in 1975 al eens op single uitgebracht maar bij gebrek aan een b-kant staat het ook op de keerzijde van 'Hunchin'. 'Hunchin' is de favoriete kant van menig meer progressieve disco-dj waar 'Checkerboard' speelser is. Hoewel er weinig is te vertellen over Catherine Miller besluit ik in 2021 het tot Week Spot te maken als ik de Vinyl Summer Spirit Of 1977 doe. Er schijnt ook een 12" te zijn van dit plaatje maar eerlijk gezegd vind ik de vijf minuten van de single meer dan zat.

2022: Better Days - Josh Hoyer & Soul Colossal (2019)
Het is één van de eerste zomerse fietstochten op een vrijdagmiddag vanuit het werk. Ik fiets vanuit Tuk via Wilhelminaoord naar het Drents-Friese Wold en heb een 'light dinner' in Diever. Onderweg stuit ik op een Vinyl Summer Spirit op de mp3-speler die ik helemaal ben vergeten. Het schijnt dat ik in 2021 een Vinyl Summer Spirit Of 2017 heb gedaan. Het idee van een top 40 samengesteld uit de Gele Bak Top 100-lijsten is iets dat me wel aanspreekt. Wat ik anno 2024 ben vergeten is dat ik in 2022 in dat kader de Vinyl Summer Spirit Of 2019 heb gedaan. Dat ontdek ik eigenlijk pas als ik een week geleden de show van de zondagavond prepareer. Welnu, het was dus in deze week in 2022. Qua Week Spots heb ik niet zoveel keuze en ben dan ook content met deze plaat van Josh Hoyer. Als het geen Week Spot was geweest, zou ik de plaat waarschijnlijk niet vaak hebben gedraaid. Het is een cadeautje van Patrick van Izipho Soul geweest.

2023: Sweet Talk - Robin Beck (1979)
Ik heb de Amerikaanse in de koffers staan en die mag op de foto. Als ik de plaat wil draaien pak ik de Engelse persing. Tja, als je alles van tevoren wist? 'Sweet Talk' is aardig in trek bij de collega-dj's en dan voornamelijk de 12"-single. Net als bij Catherine Miller vind ik Robin Beck na drie minuten ook wel welletjes. Deze Amerikaanse 'original' is niet bepaald goedkoop maar vooruit... ik wil hem tóch hebben. Een paar weken later tref ik dan de Engelse persing in een kringloop in Emmeloord voor dubbeltjes en kwartjes. Dat geld had ik me dus kunnen besparen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten