zondag 4 augustus 2024

Week Spot Kwartet: week 31


Augustus is al een paar dagen aan de gang maar nog altijd prijkt er slechts één bericht. Alles onder controle? Ja hoor! Ik word vrijdagmorgen gewekt met een telefoontje vanuit Steenwijk. Ik heb slechts drie wijken met in totaal twintig poststukken. Of ik een vrije dag wil? Ach ja, waarom ook niet. Ik heb plenty vrije dagen. Dit heb ik vrijdag gevierd met een fietstochtje naar Beilen alwaar ik zestig singles heb gekocht. Die smeer ik uit over vier afleveringen omdat het 'niets bijzonders' is en bovendien heb ik geen haast bij het publiceren. Vooral op de terugweg vanaf Beilen blijkt het drukkend warm te zijn en ik heb een klein beetje haast. Wellicht dat ik iets té hard heb gefietst maar het heeft als oorzaak dat ik me vandaag en gisteren brak voel. Gisteren heb ik wel bezorgd, een paar meer wijken dan vrijdag maar nog altijd niet meer dan twintig poststukken. Ik heb een makkie dit weekend want alleen het Week Spot Kwartet en twee afleveringen van de Gele Bak Top 100. Nu eerst het kwartetje Week Spots van de afgelopen vier jaar.

2020: Think About Me - The Flamingos (1974)
De fiets speelt ook een hoofdrol bij de behandeling van het Week Spot Kwartet. Ik moet het jaartal van deze single even Googlen en zo weet ik het opeens weer: De aflevering van The Vinyl Summer Spirit Of 1974. Die heb ik dikwijls terug gehoord tijdens fietstochten in 2020 en 2021. Begin april 2020 doe ik een Blauwe Bak Top 45 waar deze van The Flamingos ook in voorkomt. Deze show beluister ik op een fietstochtje in april 2020. Ik heb dampvloeistof nodig en fiets daarvoor naar Diever. Het is in het uiterste begin van de 'spuugschermen'. De Primera heeft een flinterdun gordijntje van doorzichtig plastic opgehangen. Als ik de portemonnee op de toonbank wil leggen, raak ik per ongeluk het gordijntje en zo ligt het op de toonbank. Dikke paniek achter de kassa en de opmerking 'Je denkt toch niet dat een virus zich laat afschrikken door een dun folie' valt niet in goede aarde. Iedere keer als ik de plaat hoor, ben ik weer in de winkel hoewel ik hem pas op de terugweg op de mp3-speler heb. Ergens in de buurt van Wittelte.

2021: In Your Eyes - Massada (1981)
Over legendarische Vinyl Summer Spirits gesproken. Ik heb 1981 steeds overgeslagen omdat ik meen dat dit jaar niet al teveel soeps is. Daar kom ik op de zondagavond achter: 1981 is een prachtig muziekjaar! Massada heb ik leren waarderen bij de fietstocht op Vaderdag in 2021. Het intro en het outro zijn wellicht een beetje teveel aan de rock-kant maar daar tussenin is het een frisse variatie op Earth, Wind & Fire. Vreemd dat de plaat nooit een hit is geweest en dat het album 'Baru' in Nederland ook zwaar wordt ondergewaardeerd. In 2021 valt het in de week dat moeder jarig is en ik bezoek haar twee dagen later. Op de dinsdag schrijf ik het bericht over de Week Spot en lees dan van de soundtrack die ze hebben verzorgd voor 'Briefgeheim'. Die heb ik die avond op Youtube gezien en volgens mij ook meteen 'Q En Q' erachter aan. Ik ben toch veel té nerveus om te slapen.

2022: Loverboy - Chairmen Of The Board featuring General Johnson (1986)
Van de show van 1986 weet ik me niets te herinneren. General Johnson is één van de kernleden van Chairmen Of The Board, de band die in 1970 een grote (Amerikaanse) hit heeft met 'Give Me Just A Little More Time'. Chairmen maakt platen voor het Invictus-label van de heren Holland-Dozier-Holland, alleen mogen die op dat moment niet hun eigen namen gebruiken voor de producties. In de jaren tachtig is niet echt sprake meer van Chairmen Of The Board en is het alleen General Johnson die de naam zo nu en dan weer gebruikt. 'Loverboy' wordt speciaal voor de Engelse markt bewerkt door Paul Weller en ook Style Council-toetsenist Mick Talbot levert een extra riedeltje op de piano.

2023: Angel - David Sea (1982)
De ene week draait de Blauwe Bak Top 80 van de jaren 80 in de soep doordat één van de platenspelers het begeeft. Het is het apparaat dat ik een jaar eerder van Marktplaats heb gehaald. De week erop doe ik alsnog het eerste deel van de Top 80. De Top 40 van deze Top 80 heb ik op mijn verjaardag nog gedraaid en die staat dus op mijn oude mp3-speler. Vanavond gaat er een show 'op herhaling'. Ik doe dit weekend de Vinyl Summer Spirit Of 2019 en heb vanmorgen ontdekt dat ik twee jaar geleden al een top vijftig van dat jaar heb gedaan. Enfin, vanavond dus de top 45 hieruit en dat is, voor de variatie, eens heel veel sixties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten