zondag 18 augustus 2024

Week Spot Kwartet: week 33


De laatste loodjes wegen het zwaarst? Ik moet nog een weekje er tegenaan voordat ik vakantie heb. Toch moet ik bekennen dat ik de laatste weken een beetje uit mijn doen ben. Niet of nauwelijks uit bed komen, middagen met prachtig fietsweer binnenshuis doorbrengen en meer van dat. Doordat ik zaterdag in mijn bed ben blijven liggen, betekent dat ik morgen aan de slag moet. Het liefste een beetje op tijd maar zelfs dat is een onzekere factor op dit moment. Ik heb geen idee wat ik met de vakantie ga doen of hoe dit gaat uitpakken. Of twee weken genoeg is om tot rust te komen en de energie te vinden om weer iets te ondernemen. Vooralsnog wil ik twee berichten publiceren op Soul-xotica en dan zo langzamerhand maar eens naar bed. Dat wordt nu dus het Week Spot Kwartet en straks de nummers 10 tot en met 2 uit de Gele Bak Top 100. Eerst het kwartet.

2020: Things On My Mind - Enso Samaï (1983)
Een vergeten parel. Nee, dan heb ik het niet over de plaat van Enso Samaï maar over de Vinyl Summer Spirit Of 1983 die ik in 2020 heb gedaan. Het is geruime tijd later dat ik nog eens deze uitzending terug luister tijdens een lange wandeling over Havelte. De zondagavond van dat weeken wel te verstaan. Ik 'ontdek' bijkans nog een paar platen die ik enigszins was vergeten, alsmede de gehele show. Op de zaterdagavond moet ik iets met de jaren tachtig hebben gedaan. Enso is één van de weinige singles uit 1983 die ik op dat moment in de Blauwe Bak heb en dus is dat een logische keuze? Ik heb de single jaren geleden van Albert gekregen in een pakketje. Op het eerste gezicht is het niet veel. Een jongeman in een afzichtelijk glitterpak in een lege discotheek. Het is begin 2019 als ik 'Things On My Mind' leer waarderen. Het past inmiddels uitstekend in de jaren tachtig-collectie van 'nét niet helemaal' maar wel 'goed bedoeld'.

2021: Love's Gonna Get You - Jocelyn Brown (1984)
Een jaar later is 1984 aan de beurt. Ik kan me ook hier vooral de zondagavond herinneren. Niet dat ik de show ooit opnieuw heb beluisterd maar de uitzending zélf is een feestje om te doen. Jocelyn is in 2021 pas bij me komen wonen. 'Love's Gonna Get You' zit bomvol samples waaronder 'I got the power' dat een wereldhit zal geven aan Snap!.

2022: I'll Try To Do Better - Kim Tolliver (1969)
In 2022 is de keuze aan jaren inmiddels flink beperkt geraakt. Alleen 1969 ontbreekt nog van de jaren zestig en dat doe ik in dit weekend in 2022. Er staat me niets meer bij van de shows. Kim Tolliver geeft vooral een fraaie kans om me eens meer te verdiepen in deze zangeres die ik aanvankelijk alleen van een Northern Soul-'hit' ken uit de midden jaren zeventig.

2023: From The Heart - Gloria Bare (1985)
Qua jaren tachtig is het nu 'bingo'. Op zaterdagavond doe ik het tweede deel van de Blauwe Bak Top 80 van de jaren 80, op zondag mijn 40 favoriete 'algemene' singles uit dat jaar. Gloria Bare maakt het balletje rond want dit is opnieuw een single die bij me is sinds 2019 en welke ik leer waarderen rond dezelfde tijd als Enso Samaï. De tijd dat de jaren tachtig-singles in de Blauwe Bak nog een overzichtelijk stapeltje was. Deze categorie is inmiddels flink uitgebreid en zit nog altijd in de groei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten