dinsdag 13 augustus 2024

Singles round-up: augustus 3


Wie op zaterdag slaapt, moet op maandag bezorgen. Wie op dinsdag slaapt, heeft woensdag de dubbele hoeveelheid post. Terwijl ik in het nieuws verneem dat mensen het lastig vinden om te slapen met deze temperaturen heb ik daar de minste problemen mee. Enerzijds het voordeel van een rietgedekte boerderij, anderzijds verblindende gordijnen. Ik heb vandaag héérlijk geslapen tot vier uur in de middag. Enfin, dat is té laat om nog naar Steenwijk te fietsen en dus moeten we morgen extra aan de bak. De buien hebben Uffelte overgeslagen. Op de Buienradar is te zien dat de oostelijke bui vooral over Beilen en Assen trekt. De westelijke bui zit tegen het IJsselmeer aan. Hier geen vuiltje aan de lucht en nog altijd rond de twintig graden. Straks nog maar even de neus buiten de deur steken. Over Beilen gesproken... jullie hebben nog een derde aflevering van de 'Singles round-up' tegoed met het restant van de zestig singles van bijna twee weken geleden. Daar ga ik vandaag eens mee beginnen. Ik moet immers nog beslissen over de Week Spot voor deze week.

* Leroy Pullins- I'm A Nut (Duitsland, Kapp, 1966)
* Ray, Goodman & Brown- Special Lady (NL, Mercury, 1980)
* Charlie Rich- The Most Beautiful Girl (NL, Epic, 1974)
* Cliff Richard- Please Remember Me (UK, EMI, 1978)
'Ik begin de volgende aflevering met een andere big want'. Welnu, dat is dus 'I'm A Nut' van Leroy Pullins. Ik ontdek het fenomeen 'nachtradio' als het net op het punt staat om ermee te stoppen. Radio 2 heeft besloten dat een 'pre-record' goedkoper is. Toch herinner ik me uit de begintijd dat de presentatie en de platen niet altijd synchroon lopen. Vóór deze verandering heeft de Vara een paar uren in de nacht van zaterdag op zondag. Rob Stenders is de losvaste kracht voor dit tijdstip maar wordt regelmatig vervangen door ene Fred. Hij is gek op novelty-platen en via hem ontdek ik 'I'm A Nut' van Leroy Pullins. Blijft een gek plaatje na al die jaren. Ray, Goodman & Brown heb ik al maar in een erbarmelijke staat. Charlie Rich zou ik ook moeten hebben. Ik weet dat ik de single in 1994 heb gekocht maar die blijkt anno 2024 onvindbaar te zijn. Ik heb de plaat eens nodig voor de seventies-show als ik dit ontdek. Vooruit... dan maar eens een vers plaatje en nu met de fotohoes. Ome Cliff is present met het aardige 'Please Remember Me'. Op de b-kant staat echter 'Please Don't Tease' en is dat niet een oudere opname van Cliff? Euh... het is oorspronkelijk een hit voor Cliff met The Shadows in 1960 maar hier is 'Please Don't Tease' geheel gemoderniseerd. Een remake dus.

* Demis Roussos- Goodbye My Love Goodbye (Duitsland, Philips, 1974)
* Sailor- Traffic Jam (NL, Epic, 1974)
* Santa Esmeralda- Don't Let Me Be Misunderstood (Duitsland, Philips, 1977)
* Del Shannon- Cheap Love (Duitsland, Instant, 1983)
Demis meen ik nog niet met fotohoes te hebben. Bovendien is dit opnieuw de wanstaltige Duitse vrsie van het nummer en qua vinyl heb ik het ook ditmaal niet getroffen. Ach vooruit, voor het fotohoesje dan. Sailor heb ik nog niet met fotohoes en hier is zowel de plaat als de hoes in een minimale staat. Santa Esmeralda is eveneens een plaatje waarvan ik me niet kan voorstellen dat ik die nooit heb gekocht. Ik heb hem nodig voor een radioshow als ik ontdek dat die niet in de bakken staat. Del Shannon slaagt er eens in om niet een tweede 'Runaway' te maken. Muzikaal zit het in de hoek van Nick Lowe en Dave Edmunds, het lijkt soms heel erg op 'Queen Of Hearts'. Niets nieuws onder de zon maar Del Shannon is een soort van cultheld voor mij.

* Smokey- Don't Play Your Rock'n'Roll To Me (UK, Rak, 1975)
* Smyle- It's Gonna Be Alright (NL, Polydor, 1972)
* Lisa Stansfield- What Did I Do To You (Duitsland, Arista, 1990)
* Stars On 45- Volume 3 (Duitsland, CNR, 1981)
Smokey Robinson dreigt de band met een rechtszaak in 1976 waarna de band besluit om er Smokie van te maken. Dit is de eerste hit van de Engelse groep. Smyle heb ik al maar mijn herinnering zegt me dat de oude een klein manco heeft. Ach, deze is ietsje beter maar het houdt niet over. Het intro klinkt als 'All Around The World' maar de elektronische beats maken het een ander liedje. Toch is het niet de hoogvlieger uit haar repertoire maar leuk genoeg om in de verzameling te hebben. Ik heb even getwijfeld om méér Stars On 45 te kopen want ze liggen in overvloed in Beilen. Gedeeltelijk 'upgrades' maar achteraf kies ik toch voor 'Volume 3' omdat ik die nog niet heb. Het is de medley van de filmthema's, een paar rock-klassiekers en verder vooral disco uit de late jaren zeventig. Niet zo iconisch als de Beatles- of Abba-medley.

* Peter Straker- Ragtime Piano Joe (NL, EMI, 1977)
* Teach In- In The Summernight (NL, CNR, 1974)
* Thompson Twins- Don't Mess With Doctor Dream (Duitsland, Arista, 1985)
* T.S. Monk- Bon Bon Vie (NL, Mirage, 1980)
'Ragtime Piano Joe' heb ik altijd een strontvervelend nummer gevonden en ik ben nog altijd niet overtuigd. Voor vijftig cent mag hij niet ontbreken. De single van Teach In associeer ik vooral met mijn oudste broer. Hij heeft de single vooraan staan in één van zijn bakken singles. Thompson Twins heeft een behoorlijk zwaar leven achter de rug maar ook Del Shannon moet nog een poetsbeurt hebben en dus ga ik binnenkort nog wel eens aan de gang met warm sop en een doekje. 'Bon Bon Vie' is een verrassend leuk plaatje. Ik kan me niet heugen dat ik hem ooit eerder heb gehoord!

* Two Man Sound- Charlie Brown (Duitsland, Warner Bros., 1975)
* Bobby Vee- Take Good Care Of My Baby (UK, United Artists, 1961, re: 1979)
* Lia Velasco- 5.05pm (NL, Negram, 1976)
* Wendy & Lisa- Sideshow (Duitsland, Virgin, 1987)
Ik heb altijd gedacht dat 'Charlie Brown' een cover moest zijn The Coasters maar het is niet het Leiber-Stoller-nummer. Het blijkt van de hand te zijn van de Braziliaan Benito De Paula. Het verhaal gaat dat hij in 1969 in Italië is en vrienden 'Peanuts' ziet lezen. Hij vraagt hen een aantal van de strips voor hem te vertalen en daarop begint hij met een liedje waarin hij Charlie uitnodigt om naar Brazilië te komen. Vijf jaar later is het liedje klaar. Two Man Sound doet de plaat in het Portugees. Het blijkt een stuk leuker te zijn dan dat ik eerst had gedacht. Bobby Vee is uit de Silver Spotlight-serie en komt in Engeland met een fotohoesje. Lia Velasco komt uit de koker van de mannen van Catapult en Rubberen Robbie. Het is iets té uitbundige disco maar wel goed voor een top tien-hit. Tenslotte Wendy & Lisa. 'Sideshow' is niet im mijn geheugen blijven hangen maar feestelijk genoeg voor een zondagavond.

De postbode heeft de afgelopen weken al enkele nieuwe singles bezorgd en ik ben in blijde verwachting van méér. Intussen heb ik al de singles van Discogs plus enkele 'nieuwe' singles en hiermee zou ik donderdag een volgende 'Singles round-up' kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten