vrijdag 12 juli 2024

Week Spot Kwartet: week 28


Over het weer kan ik vandaag niet mee praten. De Buienradar geeft rond het middaguur dat het om twee uur ietsje beter zal worden maar als ik opnieuw kijk, zijn de beelden bijgesteld. Het wordt niet meer wat vandaag. Ik heb de mazzel dat ik op vrijdag bijkans overbodig ben in Steenwijk en die paar poststukken kan ik morgen er wel bij hebben. Het hoort niet zo maar een zieke postbode of papier mache in de brievenbus kan ook niet de bedoeling zijn. Ik heb vanavond de radioshow gedaan over juli 1970 en daarna nog wat nieuwskanalen gekeken. Nu ben ik wel toe aan het Week Spot Kwartet van deze week. De komende weken staat deze rubriek een beetje in het teken van de Vinyl Summer Spirit. Het is immers ook precies vier jaar geleden dat ik met het huidige concept ben begonnen van één specifiek jaar en uitsluitend vinylsingles uit dat jaar. Dat maakt dat we het reisje in de jaren zeventig beginnen en eindigen en intussen de jaren tachtig en negentig passeren.

2020: Young Girl - Eddie Holman (1972)
Stiekem hoop ik dat ik deze aflevering nog ergens tegenkom. Ik weet dat hij op de oude mp3-speler heeft gestaan maar of die daar nog steeds staat? De 'Vinyl Summer Spirit Of 1972' wordt op zondagavond geplaagd met een lastige microfoon maar de muzikale selecties zijn ijzersterk. Ik luister onder andere naar de show als ik in de zomer van 2020 naar Warnsveld fiets voor mijn korte vakantie. Ook op de zaterdagavond zal ik ongetwijfeld veel lol hebben gehad want ik heb erg veel platen uit 1972 in de koffers staan. Als Week Spot kies ik dan echter toch voor een vrij recente aanwinst van Eddie Holman. Kort daarop zal nog een andere single volgen van Holman en daarmee eindigt dan weer de verzamelwoede. 'Young Girl' is zonder meer een van zijn allerbeste nummers en een tikkeltje ondergewaardeerd.

2021: Looking For Your Love - Adriana Evans (1996)
En dan is het opeens hartje zomer voor mij. Ik krijg niet echt de hoogte van het jaar 2021 en de zomer zoals jullie een paar weken geleden hebben kunnen leven in 'Het concert des levens'. Adriana is desondanks één van de lichtpuntjes in deze tijd. Een nummer waarvan ik me niet kan voorstellen dat ik bijna kwart eeuw zonder heb kunnen leven. De opname is van 1996 en is in 1997 op cd uitgebracht dus het is nog niet eerlijk een kwart eeuw. Het is sinds 2021 traditie om vroeg in het voorjaar op een zomerse dag dit plaatje aan te zwengelen en het de rest van de dag in mijn hoofd te laten spelen. Inmiddels lijkt deze rol te zijn overgenomen door 'I Wish You A World Of Happiness' van The KBCS maar desondanks krijg ik nog altijd een zomers gevoel bij deze parel van Adriana.

2022: Sunny Day - Miquel Brown (1984)
De dag van mijn 47e verjaardag. Nee, dat is niet in week 28, maar de vondst van deze single wél. Ik begin de dag met koffie en taart op het terras van De Roskam. Als het goed en wel is geserveerd gaat de telefoon. Het is moeder. Als ze hoort dat ik mezelf op koffie heb getrakteerd, belooft ze over een half uur terug te bellen. Uiteindelijk bel ik haar na een uur want dan is ze het al vergeten. Niet wetende dat dit de laatste verjaardagswens van moeder zal worden. Die middag fiets ik naar Hoogeveen en trakteer ik mezelf op plaatjes. Waaronder dus Miquel Brown. Aanvankelijk heb ik weinig aandacht voor de schijf. De a-kant heet 'Black Leather' en spreekt me niet erg aan. Dan ontdek ik de keerzijde: 'Sunny Day'. Het blijkt dat Ian Levine het nummer voor meerdere releases heeft gebruikt. In 2022 mag dat voor een week de soundtrack zijn als ik terug ga naar de jaren tachtig. Sindsdien is het plaatje weer in de vergetelheid geraakt bij mij.

2023: Total Destruction To Your Mind - Swamp Dogg (1971)
Ik heb geen wensen gestuurd, maar goed... het is een profiel met moderators en niet echt een persoonlijke pagina. Jerry Williams is vandaag (vrijdag) jarig. Er staan 82 kaarsjes op zijn taart maar hij heeft het vast té druk gehad om ze uit te blazen. Swamp Dogg is nog altijd niet toe aan pensioen. 'Total Destruction To Your Mind' is het eerste plaatje dat ik hoor van Swamp Dogg nadat ik jaren geleden nieuwsgierig ben geworden door mans' vermelding in de Oor encyclopedie. Hier moet ik meer van weten! Het is op 10 september 2006 dat ik de plaat tegenkom in Leeuwarden. 'The day I always remember'? Nou ja, het is de verjaardag van mijn zus en dit weekend is het vijf jaar na 9/11 en dus is het eenvoudig om te onthouden. Het zal de opstap worden naar een soort van 'fan' zijn. Niet alles wat hij heeft gemaakt is geniaal, maar hij heeft wel zijn momenten. Swamp Dogg is meer een artiest die me intrigeert dan dat ik een kaartje zou kopen voor een concert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten