woensdag 24 juli 2024

Week Spot: Gloria (Ann) Taylor


Voordat ik verder ga met de 'Singles round-up' kan ik best eerst even de Week Spot aan jullie voorstellen. Dat is uiteindelijk nog een andere plaat geworden dan dat ik eerst in gedachten had. Vóór 2020 koop ik nauwelijks nieuwe releases en als het dan eens voor komt dan is de kans groot dat het de Week Spot is geworden. In de lijst van 2018 heb ik twee of drie 'nieuwe' releases en die zijn allemaal al eens aan beurt gekomen. Dan neem ik een kijkje tussen de heruitgaven en denk dan meteen aan Vivian Copeland. Dat heeft immers 2018 op het label staan. Ja, dat kan best, maar het kleinood is toch niet eerder uitgebracht dan in februari 2020. Tja, wat nu? Ik zie in de lijst deze van Gloria Taylor staan maar deze artieste heeft al vaker de Week Spot gehad. Omdat ik niet van plan was een héél lang verhaal te schrijven, lijkt het opeens de beste oplossing te zijn. De kersverse Week Spot is 'Deep Inside You' van Gloria Taylor uit 1973 maar opnieuw uitgegeven door Expansion in 2018.

Vrijdag 26 juli 2013. Moeder viert haar 75e verjaardag en we gaan met de familie en aanhang een dagje ravotten in een pretpark in Appelscha. 's Avonds besluiten we de dag met een etentje in de herberg van IJlst. Het is net als met de vakanties. Ik ben als de dood dat ik me ga verslapen en kan eenmaal in bed niet de slaap vatten. Ik heb de hele avond en nacht rondgehangen op het internet. Het is rond middernacht onze tijd dat iemand in Amerika 'World That's Not Real' van Gloria Ann Taylor aanbiedt voor een zonnige prijs. Ik ken Gloria Taylor wél en ontdek dan dat ze later platen heeft gemaakt als Gloria Ann. Ik luister een paar maal naar de videoclip en op ene of andere manier intrigeert de plaat me. De prijs is op het eerste oog vrij fors en dat weerhoudt me ervan om hem meteen te kopen. Als de slaap definitief is mislukt, ga ik naar beneden en geef aan dat ik hem wil kopen. Nét op tijd! Een kwartier later is er een tweede geïnteresseerde. Ik heb de single voor ongeveer veertig dollar. Veel geld? In 2013 is die een beetje aan de prijs. Gloria Ann Taylor beleeft pas in 2015 een soort van revival rondom haar 12"-EP 'Deep Inside You'. Sindsdien zijn de prijzen flink omhoog gegaan of...? Nee, ik geloof dat de prijzen juist weer zijn gedaald? Ik heb rond 2017 wel eens een exemplaar voor 200 pond zien weg gaan maar een keurig exemplaar zit nu op ongeveer 70.

Gloria brengt 'Deep Inside You' eerst uit op het Selector Sound-label van Walter Whisenhunt uit Toledo in de staat Ohio. Gloria is getrouwd met deze Whisenhunt. In die hoedanigheid luidt de artiestennaam Gloria Ann Taylor en heet het nummer 'Deep Inside Of You'. Dat is feitelijk ook wat ze zingt op de plaat. Eind 1973 krijgt deze single een nationale distributie door Columbia. Wellicht in de hoop om de liefhebbers te trekken van haar vroegere Silver Fox-werk wordt de zangeres aangeduid als Gloria Taylor en gaat 'Deep Inside Of You' definitief als 'Deep Inside You' door het leven. De laatste is ook de titel van de gezochte 12". Het wordt beschouwd als de voorloper van de latere 12"-single. Drie nummers is strikt gezien ook geen EP. Gloria Ann is ons overigens op 6 december 2017 ontvallen. Ze is 73 geworden.

Ik zou in geval van Vivian Copeland dieper in gaan op het Soul Junction-label en ditzelfde zou ik nu ook kunnen doen, ware het niet dat ik een paar weken geleden al een Expansion-plaat heb gehad als Week Spot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten