donderdag 18 juli 2024

Singles round-up: juli 2


In eerste instantie heb ik héle ambitieuze plannen voor de vrije donderdag. Ik ben gelukkig dat ik hiervan heb afgezien. Het eerste idee is namelijk op de fiets op en neer naar Zwolle te gaan. Ik kan me de rit van vorig jaar september nog goed herinneren en met een beetje omfietsen is dat eigenlijk teveel tussen twee werkdagen in. Bovendien staat er net té weinig wind om het fris te houden. Vervolgens krijg ik een volgend idee. Ik ben immers in dik twee jaar niet meer bij de kringloop in Hoogeveen geweest. Degene met de wisselende voorraad van een paar duizend singles. Het is op mijn verjaardag twee jaar geleden dat ik er voor het laatst ben geweest. Ook heb ik maandagavond tijdens het half geslaagde fietstochtje een kruispunt gezien. Ik wil weten waar ik uit kom als ik daar rechts ga in plaats van rechtdoor. Dat is dus het plan. Het is halverwege de middag dat ik op de fiets stap. Via Rheebruggen naar Ansen en vlak voor Ruinen langs de molen (welke op dat moment in bedrijf is) en over Engeland richting Pesse. Ik wil tot aan de Defensieweg fietsen en daarna zien wat ik vind na het kruispunt. Ik vergis me echter en ga de Tolhuisweg op. Vervolgens een stukje Achterma en dan komt het me bekend voor. Chips... dit is gewoon de weg vanuit Ruinen naar Gijsselte. Ik zou nu straks het fietspad kunnen op gaan en zo naar het kruispunt kunnen fietsen, maar ik volg toch maar een beetje de paddenstoelen en handwijzers naar Hoogeveen. Dat wordt dus achterlangs naar Fluitenberg, een stuk dat ik aardig goed ken. In Fluitenberg wil ik wel even alternatief fietsen en dat brengt me wederom door het natuurgebied De Olde Kene. Dat betekent wel dat ik een flink stuk door Hoogeveen moet om bij de gewenste kringloop uit te komen. Ik kan kijken hoelang ik erover heb gedaan: Een uur en een kwartier. Ik luister tijdens de tocht namelijk naar een verzamelalbum van Yes. De opbrengst bij de winkel is slechts vierentwintig en niet de meest belangwekkende singles. Deze ga ik in twee afleveringen met jullie delen. In de inleiding van het volgende bericht de terugweg van de fietstocht.

* Boy George- Sold (Duitsland, Virgin, 1987)
Bij deze kringloop vermoed ik dat het pakhuis nog vol staat en dat iedere maand de bakken worden aangevuld. Het zijn veelal singles van een bedrijf met meerdere drive-in shows dus soms meerdere exemplaren van grote hits. Daarnaast veel Hollands en Duits (Coevorden ligt tegen de grens aan). Er zitten een paar zoekplaatjes bij maar het wordt nergens héél bijzonder. 'Sold' is één van die plaatjes waar ik de afgelopen jaren erg van ben gaan houden. Een fraaie aanwinst.

* Boys Town Gang- Come And Get Your Love (NL, Rams Horn, 1982)
Voordat ik dit plaatje ga beluisteren, moet ik eerst even een paar dingen doen. Oeh, wat heerlijk! Ik heb punaises op mijn stoel gelegd en er met mijn blote kont in gaan zitten. Verrukkelijk! Een beetje brandend kaarsvet op mijn edele delen. Intussen heb ik mijn lichaam versierd naar gekleurde wasknijpers. Zo, nu ben ik klaar voor Boys Town Gang. Het is namelijk pure sm als je van het origineel houdt van Redbone, maar hee... het leven hoeft niet altijd van een leien dakje te gaan! Och, het doet pijn aan de oren maar hij moest in de verzameling!

* Cardinal Point- Keep On Dancing (NL, Philips, 1973)
Hier heb ik geen hoge pet van op maar vooruit... voor een euro. Het is lekker stampende pop dat met een beetje fantasie glamrock genoemd kan worden. Ik heb ze minder gehoord van de Italianen. Ik denk dat deze wel gaat groeien bij mij.

* The Cars- Shake It Up (NL, Elektra, 1981)
Hier is dan weer zo'n plaatje dat ik niet zou hadden verwacht te vinden maar waar ik erg gelukkig mee ben. Ik ken 'Shake It Up' vooral van onze oude jukebox op Wolfman Radio maar op ene of andere manier kom ik weinig van The Cars tegen. Vandaag is dus zo'n 'lucky day'.

* Randy Crawford- Rainy Night In Georgia (NL, Warner Bros., 1981)
Per rij staan er vast een stuk of zeshonderd. Ik ben twee rijen door geweest en bij een derde heb ik sprongetjes gemaakt. Het is eigenlijk zonde om met dit mooie weer in een stoffige kringloopwinkel te staan en bovendien bevalt de houding tegenover de rekken me niet. Ik gebruik een poef voor de eerste tweehonderd vooraan maar dan moet ik alweer half over het rek leunen. Ik heb in eerste instantie meerdere singles van Randy Crawford klaar liggen maar het is uiteindelijk alleen haar klassieke versie van Tony Joe White's prachtnummer dat mee mag naar Uffelte.

* Curiosity Killed The Cat- Ordinary Day (NL, Mercury, 1987)
Deze titel is niet blijven hangen in mijn geheugen maar blijkt een zeer aangenaam funky dingetje te zijn van heer Curiosity en zijn kornuiten. Goed gegokt!

* Fun Boy Three- The Telephone Always Rings (NL, Chrysalis, 1982)
* Fun Boy Three- The Tunnel Of Love (NL, Chrysalis, 1983)
Randy Crawford snoei ik terug van drie naar een en bij Precious Wilson dwing ik mezelf een keuze te maken tussen twee. Ik wil niet teveel kopen met het oog op de 'Singles round-up'. Eerst denk ik aan twintig maar twee afleveringen van twaalf is ook prima te doen. Van Shakin' Stevens mogen beide singles mee en dat geldt ook voor Fun Boy Three. Neville Staples, Terry Hall en Lynval Golding zijn afkomstig uit The Specials en 'Telephone' ademt nog iets van de 2Tone-ska. Bij 'The Tunnel Of Love' is het trio al bekeerd tot pure pop. De meest interessante van de twee maar beide niet te versmaden!

* Lou Gramm- Midnight Blue (Duitsland, Atlantic, 1987)
De stem van Foreigner. Ik kan me even geen voorstelling meer maken bij 'Midnight Blue' en denk in eerste instantie aan een zoete ballade. Euh nee... Gramm trekt stevig van leer in 'Midnight Blue' en uiteindelijk kan ik het nummer wel weer herinneren uit de jaren tachtig. Valt dus honderd procent mee!

* Haircut One Hundred- Nobody's Fool (NL, Arista, 1982)
Ja, de bandnaam is hier voluit geschreven. Het recept is onveranderd want ook 'Nobody's Fool' is weer een perfecte popsong waar Haircut 100 patent op lijkt te hebben. Hoe langer ik er naar luister hoe leuker dat het begint te worden. Ik denk dat we hier alvast een kandidaat hebben voor de Top 100 van volgend jaar?

* Dan Hartman- Waiting To See You (NL, Epic, 1986)
Hoewel ik de meeste Dan Hartman-liedjes uit de jaren tachtig kan neuriën, is deze 'Waiting To See You' niet blijven hangen bij mij. Gezellig genoeg voor een zondagavond.

* Grayson Hugh- Talk It Over (Duitsland, RCA, 1989)
Weer zo'n plaatje dat massaal is ingekocht door de platendealers en welke ze in de daaropvolgende jaren voor bodemprijzen proberen te slijten. Ik word ietwat nostalgisch als ik zo'n plaatje tegenkom, ook al weet ik nog altijd niet wat Grayson Hugh voor me in petto heeft. Hebben we destijds een pareltje laten liggen of...? Het nummer is geschreven door het duo Linzer en Randell en komt ietwat bluesy en soul-achtig over met een gospelkoortje maar toch is het me té gezapig. Op zichzelf niet verkeerd voor een zondagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten