woensdag 31 juli 2024

Eindstreep: juli 2024


Vanaf vandaag kan ik eindelijk handsfree bellen! Nu vermoed ik dat de telefoon helemaal in paniek raakt als iemand me probeert te bereiken want hij zal vergeten zijn dat hij dan moet overgaan. Ik bel praktisch nooit en word zeer zelden gebeld. De telefoon is vooral voor de sms-jes en de wekker. Vanmiddag ben ik lekker aan het bezorgen in Steenwijk. Met dit warme weer vind ik het dan wel fijn om een muziekje in de oren te hebben zodat ik in een bepaalde 'groove' blijf door werken. Opeens klinkt het allemaal erg mono en als ik nog eens naar de draad kijk, blijkt het allemaal op het punt te staan om te gaan ontbinden. Ik heb meteen een nieuwe koptelefoon gehaald en deze heeft een ingebouwde microfoonfunctie voor het geval ik het op een telefoon zou willen aansluiten. De oude heeft het overigens vier of vijf jaar uitgehouden. Dat kan ik nog wel nakijken op Soul-xotica. Ik heb hem namelijk vlak voor een vakantie gekocht. Nu kan ik de julimaand dan helemaal afsluiten en dat gebeurt volgens traditie met de 'Eindstreep'.

Het is een overzichtelijke maand. Ik trek 68 maal de portemonnee voor een plaat en daarvan zijn momenteel drie onderweg. Volgens mij heb ik geen oude 'pre-orders' behalve eentje via Bandcamp die een paar weken geleden op de bus is gegaan. Ik verwacht dat ik hier nog invoerkosten voor moet betalen. De overige 65 zijn allemaal in Uffelte gearriveerd. Bij de drie zit een 'pre-order' voor begin augustus. De laatste Izipho zou al onderweg zijn en Epsilon wacht doorgaans ook geen weken met verzenden. De Blauwe Bak is de grote winnaar deze maand met 42 singles waarvan er dus nog 3 onderweg zijn. De Gele Bak groeit met 24 nieuwe aanwinsten en er zijn twee dubbele platen. Samen komt dat uit op 68 singles. Ik begin met de top tien van de Gele Bak.

1. O.K. Fred - Errol Dunkley

2. Windfall - Rick Nelson

3. Rainy Night In Georgia - Randy Crawford

4. Sold - Boy George

5. Let's Talk - One Way

6. Nobody's Fool - Haircut One Hundred

7. Feelin' Lonely - Massada

8. Keep On Dancing - Cardinal Point

9. Waiting To See You - Dan Hartman

10. You Got The Power - War

Deze top tien is in een oogwenk samengesteld. De Blauwe Bak doet meer pijn want daar eindig ik met vijftien singles die in de top tien moeten. Na enig beraad kom ik tot deze top tien.

1. I'm Hip To You - The Jelly Beans

2. Baby Hold On To Me - John Edwards

3. Hold On To Your Man - Specialities Unltd

4. Lemon & Lime Sours - Emilia Sisco

5. Break Your Promise - The Blossoms

6. Sugar Man - Rodriguez

7. High - Mishell Ivon & Vincent Kwok

8. Everybody Is Weak For Somebody - Cliff Nobles

9. I Gotta Hold On - Johnette

10. On The Line - Jonny Tobin & Maya Killtron

Morgen ga ik de Week Spot doen met de nummer 6 in de Blauwe Bak-top 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten