woensdag 12 oktober 2011

telefoontoppertje #16: Sléé-jûûhr!!!


Voordat ik verder ga met het telefoontoppertje, eerst even iets recht zetten. Atomic Rooster heb ik op 21 oktober gekocht, dat is dus volgende week. Morgen of vrijdag een andere single uit de vijf gulden-bak van Sunrise. We zitten sinds het 500e bericht niet meer zo dik in de feesten. Nummer 550 is onopvallend langs geglipt en evenmin aandacht voor de 2,5 jaar zonder de alcohol. Mijn neefje Georg is vandaag tien geworden en dat is voor mij reden om op gebak te trakteren. Marsepein in de vorm van een telefoon.

Twee dagen voor de geboorte van Georg had ik radicaal afstand gedaan van mijn lange haar. De zomer van 2001 had ervoor gezorgd dat het haar op de kruin was uitgedroogd. Het was al enkele maanden een takkenbos. Waar ik eind 1997 nog iets van een coupe overhield, daar moest het nu 'Pimmetjeglad' zijn.

Vanaf die tijd kom ik ook geregeld in De Buze. Ik mag geen vrijwilliger worden omdat ik bijna 27 ben, maar Henk Klaster is die leeftijd al lang gepasseerd. Hij en Bas Oosterhof 'dragen' De Buze, zoals ik dat in 2005 alsnog zal doen. De tempel moet open zijn, ook al kunnen de klanten op een bepaald moment mijn muzikale palet dromen.

Henk gaf ons Red Hot Chili Peppers, ska en jaren tachtig, Bas kon avonden vullen met Metallica en Slayer. Hij was ook degene die met die veelgebezigde kreet kwam. Of er nu hiphoppers, een gitaarrockband of een dj op het podium staat, er is altijd wel iemand die het roept: Sléé-jûûhr!

'Reign In Blood' van Slayer uit 1988 is een mijlpaal uit de historie van de metal. Slayer is inmiddels een tiental albums verder, maar qua geluid geen meter opgeschoten. Snoeihard en lomp. De fans lusten er wel pap van.

Hoewel 'Angel Of Death' nog een fijne herinnering aan 'T Hokje is, ons clubhuis in Hommerts, is 'Rainin' Blood' zo'n culthit in De Buze dat geen avond compleet is zónder! Dat is dan ook de enige motivatie om hem als mp3 op de telefoon te zetten.

Inmiddels heeft het nummer zijn dienst bewezen als ultiem 'doorfietsnummer' bij tegenwind en regen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten