dinsdag 18 oktober 2011

het Tukse ABC


Ik heb het zwaar! Ik kijk gemiddeld iedere avond twee films, heb over elk wel een mening, maar wil van Soul-xotica geen filmblog maken. Dus moet ik doseren en keuzes maken. En vooral dat is niet eenvoudig. Vanmiddag had ik even zin om tegen de wind in te trappen naar Meppel, maar ben in de omgeving gebleven. De laatste keer bij de kringloopwinkel in Tuk ging het bezoek specifiek om een waterkoker en even sneupen tussen de kleding. Vanmiddag moest ik wel even bij de singles kijken.

De kleding moest ik helaas overslaan. Er liep iemand rond die vanavond in een café volledig 'out of the blue' kon roepen dat ze mij tussen de dameskleding had gezien en daar had ik niet zoveel trek in. Jammer, want prijs/kwaliteit deugt in Tuk en ze hebben exclusieve merkkleding.

,,Daar gaan we weer", denk ik als ik 'Te Deum Laudamus' van Feike Asma zie staan. Mike Douglas geeft ijdele hoop en dan een hoop kleine hitjes van twintig jaar geleden. Wat me thuis opvalt: Als je ze alfabetisch rangschikt op achternaam zijn het enkel A, B, C en D. Ik zal Robert eens vragen, maar ik vermoed dat ze een collectie in delen aanbieden. Los van de singles had ik ook nog 'The Very Best Of' van Destiny's Child. Gaat fijn zijn bij de volgende fietsvakantie!

* Amazulu- Excitable
Ik was hem even vergeten. Niet zo leuk als 'Too Good To Be Forgotten', maar hij mag bij de kroegkneiters!
* Cameo- Candy
* Cameo- Word Up
De laatste heb ik wat té vaak gehoord.
* Concrete Blonde- Joey
Kwispel? In welke Tatort zat dit nummer? Laat maar! 'Zabou', op 22 juli 1990 uitgezonden bij ARD. Aldus het fotohoesje...
* Del Amitri- Nothing Ever Happens
Dé megahit die het nooit werd. Een wereldnummer!
* Cathy Dennis- Everybody Move
Ofwel, de smaak van 7 kruiden-shampoo van Schwarzkopf. Ik vermoed dat dit een ex-Favorietschijf van de NCRV is geweest.
* Mike Douglas- The Men In My Little Girl's Life
Uit 1966, op Epic en met Nederlands fotohoesje. Maar, oef, wat een drama. Dean Martin kwam hier in 1958 nog net mee weg...
* Dream Warriors- Ludi
Nee, dan toch echt liever 'Wash Your Face In My Sink'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten