woensdag 5 oktober 2011

20 Years Ago Today: 536-542


Hoewel het pas in 1993 echt begon te dagen en ik in 1998 en daarna de excessen begon te voelen, speelt de herfst- en winterdepressie al vanaf een jonge leeftijd een rol. Waarom associeer ik deze platen met Regina en Sonja en niet met Diana? Het is in 1991 inderdaad een jaar geleden van de strandwandeling en ik wapen mezelf tegen de gure herfstwind met deze herinnering. Ik had gewenst dat ik nog een schoolagenda uit 1991 had bewaard, want het voelt een beetje vroeg aan voor een herfstvakantie. Desondanks presenteer ik vandaag de eerste vangst vinyl uit die herfstvakantie.

Op zaterdagmorgen ga ik naar de vlooienmarkt in de Veemarkthal. En 's middags? Heb ik toen dat blok om gefietst? Kwam ik tussen Oosterzee en Echten dat vriendelijke meisje tegen? Of was dat toch in 1990? Zondag 6 oktober besluit ik dan toch een single in te schrijven die ik vier maanden ervoor had gekocht. Maandag fiets ik over Heerenveen en koop 542 bij Sunshine.

536 Jailhouse Rock-Elvis Presley
De originele Duitse persing uit 1957, een aanslag op de naald, maar toch wel bijzonder.
537 Carry Me Carrie-Dr. Hook & The Medicine Show
Over een tijdje heb ik deze in nieuwstaat met fotohoes. Heb het altijd een mindere van Dr. Hook gevonden.
538 Let's Spend The Night Together-David Bowie
Zowel in 1967 als in 1973 een uitdagende titel. Waar die van The Stones wat lullig klinkt, daar maakt Bowie er echt een orgie van!
539 Chicky Jamboree-Kraayeveld
De broers Frank en Arty Kraayeveld hadden even genoeg van The Bintangs en scoorden met een lompe cover van 'Mona Lisa'. Dit moest één van de opvolgers zijn, een beetje een apart nummer.
540 Ma Belle Amie-Tee Set
Hans Van Eyck heeft er jaren niet over willen praten, maar Veronica-dj Ad Bouman zei ten tijde van het succes van 'Ma Belle Amie': ,,Had je niet liever succes gehad met een goed nummer?". Eerlijk is eerlijk, ze konden beter, maar Amerika was hier dol op!
541 Feel The Love-10CC
Op 6 juni 1991 gekocht bij De Lege Knip in Heerenveen, maar vond hem lang niet goed genoeg voor mijn verzameling.
542 Mamacita-Mark Lindsay
Mijn enthousiasme jegens Paul Revere & The Raiders rechtvaardigt deze aankoop. Het liedje zal twee jaar later een hit worden voor Guys'n'Dolls.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten