maandag 24 oktober 2011

Het Keulse gedonder: herkansing


Donderdagavond heb ik in Steenwijk veel geld gepind en buiten een paar tientjes van vanochtend, heb ik de pinautomaten in Keulen gemeden. Eigenlijk begint het legendarische weekend al op vrijdagavond als ik met de trein op en neer naar Meppel ga voor wat boodschapjes bij de Action. Terug in Steenwijk loop ik langs Het Pandje, maar het lijkt me nogal druk. Dan toch maar even naar De Buze waar een dubstepfeestje is. Daar blijkt het stampvol. Dan tóch maar naar Het Pandje? Het is er extreem rustig en ik tref Loes voor het eerst sinds een jaar. We hebben invloed op de mp3-jukebox en met 'You Keep Me Hangin' On' van The Supremes en 'Nowhere To Run' van Martha & The Vandellas krijg ik voorpret.

Ik krijg geen minuut slaap in de ogen en dus kruip ik om vier uur uit bed, tank koffie en pak de tas. Numark wel mee, Numark niet mee. Lastig. Ik kies dan toch voor veertig blauwe bak-kneiters en pak hem in. Om kwart voor negen stap ik op de trein. Appie Heijn heeft weer een actie van onbeperkt treinen en dus zijn beide afgeladen. Tot Zwolle in het halletje, tussen Zwolle en Nijmegen naast een brede dame. Björk zingt via de schelpen in mijn oor. Had ik nu het half uur in Nijmegen maar benut om een kaartje naar Keulen te kopen? Net als vorige maand zou ik in Venlo moeten haasten om de trein naar Mönchengladbach te halen. Nu moet ik ruim drie kwartier wachten. Station Venlo heeft niks en dus zoek ik een cafetaria nabij het station. Om 13.00 uur ga ik aan boord Duitsland in.

Ondanks een stevige wind maakt de zon het aangenaam warm. Als ik vanavond toch het meeste per metro doe, kan ik wellicht mijn winterjas thuis laten? Dat is té voorbarig. In Mönchengladbach hoef ik alleen het perron over te steken. Na een vlug peukje vind ik een stoel. Naast de Numark heb ik twee discmans bij me, eentje die ook mp3 afspeelt en eentje met een beter geluid. Ik wil 'warmdraaien' met Diana Ross & The Supremes van cd, maar van beide is de batterij te zwak. Ik besluit om in Ehrenfeld uit te stappen. Zodoende kan ik alvast de club zoeken en ontdekken dat de metro in het weekend de hele nacht blijft rijden. Vanaf Friesenplatz loop ik naar Meininger. Daar ben ik om half vier.

Na een uurtje slaap, douche ik me en zet dan de Numark aan. Ik heb de hele dag al trek in 'Think It Over' van The Harvey Averne Dozen en die draaft op de foto zijn rondjes. En daar stop ik even voor vandaag. Morgen reconstrueer ik zaterdagavond en vertel ik meer over Soul City!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten